Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Radeviča ievēlēta par jauno LVS prezidenti

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Latvijas Vieglatlētikas savienības kongresā šodien Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā par organizācijas prezidentu uz nākamajiem četriem gadiem tika ievēlēta bijusī tāllēcēja, Latvijas rekordiste Ineta Radeviča.

Uz LVS kongresu no 71 biedra bija ieradušies 65, bet mandāti tika izsniegti 64 biedriem. Tika ierosināts biedru izslēgšanu un ievēlēšanu pārcelt pirms LVS prezidenta vēlēšanām. Lai gan pašreizējais LVS prezidents Guntis Zālītis bija pret šādu iniciatīvu, balsojumā ar 35 balsīm par šis ierosinājums tika atbalstīts, tādējādi prezidentu varēja vēlēt arī jaunuzņemtie biedri. Vispirms tika izslēgti seši biedri, bet pēc tam uzņemti desmit jauni, tādējādi kopumā balsstiesības bija 68 biedriem.

Pēc abu kandidātu - Zālīša un Radevičas - uzrunām notika aizklātā balsošana, kurā par Radeviču savu balsi atdeva 51 biedrs, tādējādi bijusī sportiste tika ievēlēta par LVS prezidenti.

Jāpiebilst, ka līdzšinējā LVS prezidenta Zālīša pilnvaru termiņš beigsies šīgada 24. maijā. 50 gadus vecais Zālītis vieglatlētikas saimniecību vadīja kopš 2005. gada, bet vēl pirms tam četrus gadus bija LVS viceprezidents.

Radeviča ir Latvijas rekordiste tāllēkšanā (6,92 metri). 2010. gadā viņa Barselonā kļuva par Eiropas čempioni, bet gadu vēlāk Dienvidkorejas pilsētā Degu viņa ieguva bronzas godalgu, taču šogad pēc konkurentes diskvalificēšanas Radeviča tika atzīta par 2011. gada pasaules vicečempioni. 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā viņa ieguva ceturto vietu, tika par centimetru atpaliekot no bronzas medaļas ieguvējas. Tā paša gada nogalē viņa paziņoja par profesionālās karjeras beigšanu.