Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Brieža un Huka cīņas uzvarētājs kļūs par pilntiesīgu čempionu

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Pasaules boksa padome (WBC) savā mājaslapā paziņoja, ka britu bokserim Tonijam Beljū piešķirts goda čempiona nosaukums un ka Mairis Briedis un vācietis Marko Huks sestdien Dortmundē cīkstēsies par pilnvērtīgu WBC titulu, nevis pagaidu jostu, kā tas bija ziņots iepriekš.

"Uzvara smagajā svarā pār Deividu Heju viņam kādu laiku var liegt aizstāvēt savu WBC pasaules čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, tādēļ WBC valde vienbalsīgi pieņēma lēmumu Entonijam Beljū piešķirt pasaules goda čempiona ["Emeritus Champion of the World"] nosaukumu, kas viņam jebkurā brīdī garantē iespēju cīnīties par pirmā smagā svara čempiona titulu," teikts WBC paziņojumā.

"Goda čempiona tituls ir privilēģija, kuru mūsu organizācijas vēsturē veiksmīgi ir izmantojuši vairāki izcili čempioni, ieskaitot Vitāliju Kļičko, Floidu Meivezeru, Bernardu Hopkinsu, Eriku Moralesu un citus," mājaslapā turpināts. "WBC tādējādi apstiprina, ka cīņa starp Mairi Briedi un Marko Huku, kas 1. aprīlī notiks Vācijā, notiks par WBC pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā."

Atgādinām, ka Tonijs Beljū 2016. gada 29. maijā izcīnīja WBC vakanto pirmā smagā svara titulu, trīs raundos Liverpūlē pieveicot pirmo pretendentu Ilungu Makabu. Lai arī latviešu bokseris Mairis Briedis ieguva obligātā pretendenta statusu, Beljū tomēr vienojās par titula aizstāvēsanu pret amerikāni Bendžaminu Floresu, kuru pārspēja pagājušā gada oktobrī. Arī pēc tam Beljū un Brieža cīņa izpalika, jo brits izvēlējās finansiāli ienesīgāku cīņu, savā debijā smagajā svarā sensacionāli pieveicot Deividu Heju, kurš gan bija iedzīvojies nopietnā savainojumā.