Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Bukmeikeri atklāj savas prognozes par Brieža un Huka cīņas rezultātu

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sestdien, 1. aprīlī Vācijā norisināsies Latvijas slavenākā boksera Maira Brieža cīņa ar Marko Huku par WBC pagaidu čempiona titulu. Šī būs jau piektā Brieža cīņa Vācijā, kā arī otrais cīņas mačs pret Huku. "Triobet" bukmeikeri atzinīgi vērtē Brieža izredzes saglabāt savu nevainojamo uzvaru bilanci.

WBC pirmā smagā svara čempions Tonijs Beljū ir veiksmīgi izvairījies no cīņas ar Mairi Briedi, tā vietā sarunājot un uzvarot sev ienesīgāku cīņu ar Deividu Heju citā svara kategorijā. Obligātais titula pretendents Briedis saņēma iespēju cīnīties ar Marko Huku. Maira Brieža un Marko Huka cīņa sākotnēji bija plānota par WBC pirmā smagā svara pagaidu čempiona titulu, taču trešdien, 29. martā, WBC paziņoja, ka brits Tonijs Beljū savu titulu tomēr neaizstāvēs. Līdz ar to Briedis, kurš gadu bija obligātā pretendenta statusā, beidzot ticis pie oficiālas titulcīņas, jo viņa un Huka cīņā likme būs pasaules čempiona tituls WBC versijā.

Pagaidām Mairim Briedim līdz šim nav bijusi neviena tik svarīga cīņa - gan lielās uzvaras vērtības, gan pretinieka spēka dēļ. Marko Huks savā profesionāļa karjerā uzvarējis 40 mačos no 44, 27 reizes ar nokautu. ESPN veidotajā pirmā smagā svara kategorijas rangā martā Huks ir piektajā vietā, augstākā pozīcijā kā Beljū, kamēr Briedis izpelnījies atzinību, pasaules līmenī iemantojot astoto vietu.

Briedis pagaidām uzvarējis visās savās profesionāļa cīņās (21-0, 18KO), un sporta totalizatora pārstāvji uzskata, ka viņam ir labas izredzes šo nevainojamo bilanci pilnveidot. Koeficients uz Brieža uzvaru ir 1,56, kamēr Huka panākums novērtēts ar 2,60. Iespēja, ka Briedis nokautēs savu pretinieku, ieskaitot tehnisko nokautu un diskvalifikāciju, ir apzīmēta ar koeficientu 2,25, kamēr Huka veiktais nokauts tiek uzskatīts par daudz mazticamāku notikumu, bukmeikeri šim iznākumam piemēro koeficientu 6,00.

Cīņā paredzēts 12 raundu limits. Briedis šāda tipa cīņas iepriekš vienmēr tās pabeidzis ātrāk. Divreiz savā karjerā, cīnoties ar Durodolu un Venteru, latviešu bokseris ticis līdz devītajam raundam, kamēr Huks veselas 11 reizes uzsācis cīņas 12. raundu. Brieža treneris Sandis Kleins Latvijas medijiem norādījis, ka Briedis ir īpaši trenējies tieši izturībā un ieilgusi cīņa nāks par labu tieši viņam. Bet bukmeikeri uzskata, ka lielāka iespēja tomēr ir, ka cīņa beigsies pirms 12. raunda izskaņas - šāda iespēja novērtēta ar koeficientu 1,81.

Šī būs Brieža piektā cīņa Vācijā, un Hukam pret Latvijas bokseri nāksies spēkoties jau otrreiz. Savas karjeras sākuma posmā, pirms 12 gadiem, Huks sacentās ar Aleksandru Borhovu, pieveicot viņu ceturtajā raundā.