Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Skujiņš izcīna spožu solo uzvaru "Coppi e Bartali" 2. posmā

© Foto: RideArgyle

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš piektdien "Cannondale – Drapac" komandas sastāvā izcīnīja spožu solo uzvaru Itālijā notiekošā "Coppi e Bartali" velobrauciena 2. posmā, kļūstot par kopvērtējuma līderi pirms pēdējiem diviem etapiem.

Otrajā "Coppi e Bartali" četru dienu garā daudzdienu velobrauciena posmā 190 sportisti, kuri turpina velobraucienu, sacentās 130 kilometru garajā posmā kalnainā reljefā. Distances otrajā daļā riteņbraucējiem bija jāveic trīs apļi ar vienu izteiktu kāpumu (augstuma starpībai pārsniedzot 450 metrus). Maršruts lieliski piemērots bija vienīgajam Latvijas pārstāvim šajās sacensībās Tomam Skujiņam. 25 gadus vecais carnikavietis sekmīgi bija iesācis šo velobraucienu, 1a posmā ieņemot 10. vietu, bet komandu braucienā ar partneriem bija piektajā pozīcijā. Pirms otrā posma kopvērtējumā latvietis bija 12. pozīcijā.

Arī otrajā posmā Toms turējās līderu vidū, parādot lielisku sniegumu kāpumiem bagātajos apļos. Distances beigu daļā latvietim, kuru atbalstīja pārējie "Cannondale - Drapac" vīri izdevās iegūt solo vadību. Toms spēja nosargāt iegūto pārsvaru un izcīnīja skaistu solo uzvaru, tuvāko sekotāju Arnoldu Žanesonu no Francijas komandas "Fortuneo - Vital Concept" pārspējot par 7 sekundēm. Trešo vietu posmā ieguva itālietis Matteo Bosato ("Wiler Triestina").

Toms arī pārņēmis vadību velobrauciena kopvērtējumā. Pirms pēdējiem diviem posmiem carnikavietis, kura pirmais treneris riteņbraukšanā ir Jānis Krišlauks, otrās vietas ieguvēju Lilianu Kalmežānu no "Direct Energie" komandas apsteidz par 16 sekundēm. Trešais šobrīd ir kolumbietis Egans Berlans. ("Androni Giocattoli")

Jāizceļ, ka Tomam šī bija trešā lielā uzvara viņa karjerā (1. vai augstāku kategoriju velobraucienos). Divas reizes carnikavietis triumfējis Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posmos (2015. un 2016. gadā). Pie tam, šī bija pirmā uzvara jaunajā sezonā kādam no "Cannondale - Drapac" sportistiem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv