Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Vrubļevskis: Atņemot nodokļu atlaides ziedotājiem, tas nozīmēs sporta nozares likvidāciju

© F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sponsoru tabula pēdējos gados sarukusi, turklāt plānotās izmaiņas uzņēmumu ienākumu nodoklī (UIeN) var vēl vairāk samazināt sponsoru iespējas un vēlmi ziedot sabiedriskā labuma organizācijām, šodien LOK Ģenerālajā asamblejā sacīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Vrubļevskis, atskatoties uz pērn paveikto, pateicās LOK ģenerālsponsoriem, kā arī izteica atzinību sponsoriem, ar kuriem LOK turpinājis sadarboties arī 2016.gadā.

LOK prezidents sacīja, ka "pēdējos gados mūsu gada pārskatā arvien mazskaitlīgāka ir sponsoru tabula". Kopumā sporta programmām ar sponsoru palīdzību LOK spējot nodrošināt aptuveni 60% no tām nepieciešamā finansējuma, piebilda Vrubļevskis, uzsverot, ka sponsoru atbalsts ir ļoti nozīmīgs.

"Mūs satrauc Finanšu ministrijas projekti par UIeN plānotajām izmaiņām, kas var ievērojami mazināt sponsoru iespējas un motivāciju ziedot sabiedriskā labuma organizācijām," nobažījies Vrubļevskis.

Viņš norādīja, ka tiek sekots likumdošanas attīstībai un valsts budžeta veidošanai, bet viņš sola "jebkurā gadījumā gādāt, lai sporta finansējums no valsts un sponsoriem nākamajā gadā nav mazāks kā šogad un lai situācijā, ja likumdošanas izmaiņu dēļ kaut kur samazina iespējas, būtu garantēti kompensējošie pasākumi".

LOK Ģenerālajā asamblejā kritiku Finanšu ministrijas piedāvājumam veltīja arī basketbola kluba "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, uzsverot ministrijas "izstrādātās nodokļu politikas reformas katastrofāli negatīvo ietekmi uz sporta nozari".

"Atņemot nodokļu atlaides ziedotājiem, kā to paredz FM piedāvājums, sports vairs nesaņems atbalstu ar visām no tā izrietošām negatīvajām sekām. Faktiski tas nozīmē sporta nozares likvidāciju," satrauks Jaunups.

Pēc Jaunupa domām fundamentāli svarīgi arī turpmāk saglabāt nodokļu politiku reglamentējošajos likumos paredzētās nodokļu atlaides ziedotājiem, kā arī saglabāt to apmēru, tāpēc viņš aicina sporta sabiedrību vienoti iestāties pret šo valdības ieceri.