Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Sevastova sāks Maiami "Premier" turnīru

© SCANPIX

Maiami "Premier Mandatory" turnīru ceturtdien sāks Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 25.), kurai ap pusnakti mačs pret rumānieti Soranu Kirsteju (WTA 65.).

Lielie Maiami turnīri Latvijas tenisam nav labvēlīgi. Ernests Gulbis "Masters 1000" sacensībās guvis tikai vienu uzvaru (1-8), Aļona Ostapenko "Premier" turnīrā zaudējusi abas spēles, bet Anastasija Sevastova uzvarējusi tikai vienā no četrām cīņām (1-3), visas aizvadot kvalifikācijā.

Sevastova Maiami kvalifikāciju nespēja iziet 2010., 2013. un 2016. gadā. Pērn viņa šeit paklupa jau pirmajā cīņā, kad piekāpās sev neparocīgajai Aleksandrai Kruničai no Serbijas. Sevastovai tas bija trešais zaudējums pēc kārtas Maiami, kur viņa vienīgo uzvaru guva debijā 2010. gadā kvalifikācijas pirmajā mačā pret otrā simta spēlētāju Edinu Galovicu Holu.

Šoreiz Sevastovai ir pietiekami labs reitings, lai ne vien uzreiz tiktu pamatturnīrā, bet arī būtu starp 32 izsētajām (Anastasijai 19. numurs), kas nozīmē turnīra sākšanu no 2. kārtas. Sevastovas pirmā pretiniece vienu spēli jau nospēlējusi. Kirsteja vakar ar 6:2, 6:4 pieveica olimpisko čempioni Moniku Puigu.

Sevastova ar savu vienaudzi Kirsteju vienreiz ir tikusies, viņai 2013. gada februārī ar 3:6, 0:6 zaudējot Pataijas "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā. Sevastovai tā bija pirmās karjeras pēdējā spēle WTA pamatturnīros. Anastasija pēc tās sagrāves vēl nedaudz uzspēlēja kvalifikācijās un ITF turnīros, bet maijā, divus mēnešus pēc pēdējās spēles, pārtrauca karjeru.

Arī Kirsteja daudz mocījusies ar dažādiem savainojumiem, no kuriem nopietnākais bija pleca savainojums pirms trim gadiem, mieru nedodot pusotru gadu. Kirsteja 2015. gada sezonu pabeidza ar tikai 244. vietu rangā. Pērn viņa finišēja 80. pozīcijā. Pirms problēmu sākšanās Sorana sasniedza savu rekordu rangā, 2013. gada augstā tiekot līdz 21. vietai. Tas bija pēc "Rogers Cup" fināla sasniegšanas.

Kirstejai togad Toronto bija pēdējais no karjeras trim WTA vienspēļu fināliem, Kanādā zaudējot Serēnai Viljamsai. Pirmie divi fināli viņai bija pirms pieciem un sešiem gadiem - 2007. gadā Budapeštā zaudēts Giselai Dulko, bet nākamajā sezonā Taškentā apspēlēta Sabīne Liziki. No Kirstejas karjeras nozīmīgākajiem turnīriem jāatzīmē arī 2009. gada "French Open", kur viņa sasniedza ceturtdaļfinālu.

SCANPIX

Starp citu, Kirstejai viens savainojums ir bijis arī šogad. Sorana plaukstas locītavas problēmas dēļ "Australian Open" 4. kārtā nespēja izrādīt nopietnu pretestību Garbinjei Mugurusai (2:6, 3:6). Rumānijas tenisistei tas bija pirmais no pieciem zaudējumiem pēc kārtas, sēriju pārtraucot vakar mačā pret Puigu. Kirstejai šogad ir 5-6 bilance. Maiami turnīrs viņai nav no veiksmīgākajiem, šeit uzvarot tikai četrās spēlēs (4-8).

Kirsteja labi jūtas uz visiem segumiem un ir agresīva tenisiste, spēcīgi uzbrūkot gan ar "forehand", gan "backhand". Lai arī Sevastovai patīk spēlēt pret agresīvām tenisistēm, viņas piespiežot daudz kļūdīties, Kirsteju nevar likt Sevastovas mīļāko pretinieču kategorijā. Sorana spēlē jaudīgu, taču arī gudru tenisu, nevis bezmērķīgi bliež pa bumbiņu, proti, necenšas uzvarēt tikai ar spēku. Viņa spēj nospēlēt pacietīgi un produktīvi darbojas gan spēlē uz gala līnijas, gan izgājienos pie tīkla.

Kad Sevastova pirms četriem gadiem Ar Kirsteju sacentās Taizemē, Anastasija tikai divreiz uzvarēja savas serves geimos. Sorana toreiz nodemonstrēja savu agresīvo spēli uzņemšanā. Rumānijas tenisiste spēj izmantot iespējas mačos pret spēlētājām, kurām nav jaudīgas serves. Tas attiecas arī uz Sevastovu. Ja pirmais sitiens Kirstejai ir precīzs, viņa spēj dominēt izspēlē.

Sevastovas un Kirstejas mačs sāksies ne agrāk kā plkst. 23:00 pēc mūsu laika. Jāatzīmē, ka tā būs piektā spēle kortā Nr.8, kur no plkst. 17:00 jāizspēlē četras spēles. Tādējādi droši var prognozēt, ka Sevastova agrāk par pusnakti kortā nebūs.