Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Radeviča kandidēs uz LVS prezidenta amatu

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas bijusī tāllēcēja Ineta Radeviča kandidēs uz Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidenta amatu. Sarunā ar Sportacentrs.com viņa norāda, ka lēmums ir briedis jau labu laiku un tas ir rūpīgi pārdomāts. "Man ir sava vīzija," pauda pasaules vicečempione.

Vaicāta par iemesliem kandidēšanai uz LVS prezidenta amatu, kuru kopš 2005. gada ieņem Guntis Zālītis, Radeviča uzsver vēlmi attīstīt vieglatlētiku Latvijā. „Man ir sava vīzija. Tādēļ LVS kongresā vēlos ar to iepazīstināt vieglatlētikas sabiedrību.”

Pagaidām neko konkrētu no savas programmas viņa izcelt nevēlas, jo tā būtu atsevišķa tēma plašākai sarunai. Tomēr Latvijas rekordiste tāllēkšanā noformulē pamatdomu - masveidība, kas pārtop augsto sasniegumu sportā, kur pa ceļam neviens no posmiem neiztrūkst. Radeviča nu jau ilgāku laiku braukā pa Latvijas novadiem, un ir izjutusi lielu atbalstu savām idejām. „Jo vairāk runāju ar novadu sporta skolām, jo vairāk jūtu, ka mūsu domas par vieglatlētikas attīstību sakrīt,” norāda Radeviča.

„Lēmumu par kandidēšanu uz LVS prezidenta amatu pieņēmu jau sen. Taču neesmu pieradusi mētāties ar izteikumiem vēl pirms esmu nobriedusi par 100%. Man bija jāabsolvē akadēmija, ko paveicu pērn. Bija jāaudzina bērni, kuri tagad jau iet skolā un bērnudārzā. Tagad man ir laiks un iespējas pievērsties citām lietām. Savu lēmumu esmu rūpīgi pārdomājusi,” skaidro Radeviča.

LVS prezidentes amatam viņu virza Krāslavas sporta skola. Kandidātu saraksts, kurā pašlaik bez Radevičas ir arī pašreizējā prezidenta Zālīša uzvārds, vēl var tikt papildināts, jo jebkurš savienības biedrs pretendentu var izvirzīt arī klātienē. LVS kongress notiks nākamo trešdien, 29. martā Rīgas Tūrisma un Radošās industrijas tehnikumā.