Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko sezonas trešā tikšanās ar Brengli

© SCANPIX

Aļona Ostapenko (WTA 64.) trešdien ap plkst. 19:00 debitēs Maiami WTA "Premier Mandatory" sērijas pamatturnīrā, sacenšoties ar šogad jau divreiz apspēlēto ASV tenisisti Medisonu Brengli (WTA 86.).

Ostapenko Maiami turnīrā ir spēlējusi iepriekš, tiesa, tas bija kvalifikācijā, kad viņai pērn Floridā fiasko jau pirmajā cīņā, ar 5:7, 2:6 piekāpjoties otrā simta spēlētajai Sačijai Vikerijai.

Šodien Aļonai būs sezonas otrā "Premier Mandatory" sērijas pamatturnīra debija, sacenšoties ar šosezon labi iepazītu un, lai arī ne bez sarežģījumiem, tomēr divreiz uzvarēto amerikānieti Brengli.

Ostapenko abos mačos - janvārī Oklendā un šomēnes Akapulko - uzvarēja ar līdzīgu rezultātu, esot pārāka attiecīgi ar 7:5, 6:3 un 7:5, 6:4. Ostapenko pirmajā mačā startēja ar 0:3 deficītu, kas bija dubultbreika vērtībā, bet otrajā cīņā abos setos bija iedzinējos ar breiku, turklāt 1. setā pat trīs reizes.

SCANPIX

Brengle ir aizsardzības tenisu spēlējoša tenisiste, kura dzīvo no pretinieču kļūdām. Savukārt Ostapenko savām sāncensēm regulāri palīdz un bieži vien to dara ļoti lielos apmēros. Četras un nereti pat vairāk kļūdas geimā viņai mačos pret atsišanās speciālistēm ir ierasta parādība.

Šī iemesla dēļ viņai arī bijusi mocīšanās pret Brengli, tiesa, Ostapenko ar savu jaudīgo uzbrukumi spējusi atrisināt problēmas, kas radušās pašas radīto nekārtību dēļ. Abas iepriekšējās spēlēs viss bija atkarīgs no Ostapenko, jo Medisona uzbrukumā paveica ļoti maz, punktus un geimus pārsvarā krājot ar Latvijas tenisistes lielu palīdzību.

Brengle pirmdien un otrdien cīnījās kvalifikācijas turnīrā, kur viņai 6:1, 6:2 uzvara pār citu amerikānieti Vikeriju un 7:6(2), 7:5 pret Spānijas tenisisti Sāru Soribesu Tormo. Brengle Maiami pamatturnīrā spēlēs trešo reizi. Debijā 2015. gadā viņa pārvarēja vienu kārtu, bet pērn pieveica Kamilu Džordži un Annu Karolīnu Šmiedlovu, pēc tam 3. kārtā zaudējot Agņeškai Radvaņskai.

Ostapenko un Brengles tikšanās būs otrais mačs no plkst. 17:00 kortā Nr.9. Jau zināms, ka cīņas uzvarētāja 2. kārtā sacentīsies ar pasaules trešo raketi Karolīnu Pliškovu, kura šajā turnīrā izlikta ar otro numuru. Aļona Maiami piedalīsies arī dubultspēlēs, kur viņas pāriniece būs Vācijas tenisiste Jūlija Gergesa.