Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

IBU: diskvalificēt Furkadu par trenera kļūdu būtu pārāk bargs sods

© scanpix

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) izplatījusi paziņojumu saistībā ar franču biatlonista Martēna Furkada vakar izcīnīto uzvaru masu startā Pasaules kausa pēdējā posmā. Viņa tuvākais sekotājs bija Andrejs Rastorgujevs, kurš sasniedza labāko rezultātu karjerā – 2. vieta.

"Pirmajā šaušanā Martēns Furkads pacēla roku, lūdzot pēc palīdzības. Viņš rīkojās atbilstoši noteikumiem, ņemot vērā, ka aptverē nebija patronu. Tomēr neviens no tiesnešiem žestu neievēroja. Furkads pacēla roku vēlreiz un arī piecēlās kājās, tomēr vēlreiz personāls to palaida garām. Šajā situācijā viņš stāvēja un gaidīja, līdz kāds iedos aptveri ar patronām, rīkojoties saskaņā ar noteikumiem.

Tomēr Francijas komandas treneris pieņēma lēmumu doties palīgā un pamest aptveri. Parasti tas nav atļauts, tomēr žūrija pieņēma lēmumu, ka diskvalificēt Furkadu trenera kļūdas dēļ būtu pārāk bargs lēmums," teikts IBU publicētajā paziņojumā. Furkads trasē devās ar nepielādētu aptveri savas un komandas kļūdas dēļ.

Vakar sportisti sacentās 15 kilometru distancē ar masu startu, un posms Norvēģijā lika punktu Pasaules kausa sezonai. Furkads visas šaušanas veica bez kļūdām, lai gan zaudēja laiku pirmajā. Viņš finišēja pēc 37:32,2 minūtēm.

Aiz viņa palika Andrejs Rastorgujevs, kurš no uzvarētāja atpalika 17,4 sekundes. Pirmo reizi uz goda pjedestāla kāpušais latvietis divreiz kļūdījās šaušanā, tomēr viņam bija ātrākais solis distancē. Tādējādi Rastorgujevs kļuva par trešo Latvijas biatlonistu, kurš Pasaules kausa sacensībās ticis labāko trijniekā. Iepriekš tas izdevās Oļegam Maļuhinam un Ilmāram Bricim.

Ar 445 punktiem Rastorgujevs sezonas kopvērtējumā ierindojās 21. vietā. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Furkads, kurš savāca 1322 punktus, tuvāko sekotāju krievu Antonu Šipuļinu apsteidzot par 404 punktiem.

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU