Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Bauze par agresiju pret tiesnesi saņem pusgada diskvalifikāciju

© sportacentrs.com/ Ritvars Raits

Latvijas Handbola federācijas sacensību komisija par agresiju pret vienu no tiesnesēm ONSC/HK Ogre 1. līgas spēlē pret "Skrīveri/Aizkraukle" komandu diskvalificējusi ogrēniešu spēlētāju Jāni Bauzi.

Incidents notika spēles galotnē, pēdējā minūtē, kad par rupju spēli saskarē ar pretinieku Bauze saņēma diskvalifikāciju. Pēc tās spēlētājs nevis atstāja spēles laukumu, bet ar agresiju (fiziski aizskarot - pagrūžot un verbāli apvainojot) vērsās pret vienu no spēles tiesnesēm. Konkrēto spēli tiesāja Lilija Lauva un Diāna Škļara, bet spēles inspektors bija LHF tiesnešu vadītājs Ilmārs Kazinieks.

Izvērtējot notikušā apstākļus, balstoties uz LHF soda sankciju reglamentu, nolēma OSNC/HK Ogre komandai piespriest 25 eiro naudas sodu par spēles epizodi, kā arī 280 eiro naudas sodu par agresiju pret tiesnesi. Savukārt Bauze tiek diskvalificēts no LHF rīkotajām sacensībām uz sešiem mēnešiem līdz šī gada 20. septembrim.

Jāatgādina, ka Bauze pārstāv ne tikai 1. līgas komandu ONSC/HK Ogre, bet arī SynotTip handbola Virslīgas klubu "Ogre/Miandum". 1. līgā Bauze šosezon 12 spēlēs guvis 87 vārtus, bet Virslīgā 17 spēlēs izcēlies ar 57 vārtu guvumiem.