Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Melbārdim trešā pozīcija pēc pirmā brauciena

© F64

Vācijā, Kēnigszē trasē sācies Pasaules čempionāts bobslejā četriniekiem. Pēc pirmā brauciena trešo pozīciju ieņem Oskara Melbārža ekipāža, savukārt Oskars Ķibermanis ar savu stūmēju brigādi uzrādījuši 12. labāko rezultātu. Otrā brauciena sākums plkst. 16.25.

Paveicies ar izlozi bija vienam no sacīkšu galvenajiem favorītiem Johanesam Lohneram, kurš startēja sestais. Vācu ekipāžai arī izdevās labot pašiem piederošo trases rekordu (48,26), tātad arī ledus bija ļoti labi sagatavots. Kļūdām pilns brauciens padevās šveicietim Riko Pēteram, kurš demonstrēja iespaidīgas sānslīdes. Lielāko ātrumu trasē izdevās sasniegt Stuļņevam, kurš otbrīd ieņēma otro vietu, par 0,23 sekundēm atpalikdams no Lohnera.

Lohnera tautietis Niko Valters paveica brīnumu startā (4,77), tikai par simtdaļu atpaliekot no Oskara Melbārža rekorda, taču arī rupji kļūdījās trases vidusdaļā, tādējādi pazaudējot līderpozīciju. Pasaules čempions divniekos Frančesko Frīdrihs sasniedza jaunu starta rekordu (4,75), taču pašās trases beigās nelielais pārsvars tika pazaudēts, un finišā 0,13 sekundes aiz Lohnera.

Vecmeistars Stīvens Holkombs trases augšdaļā pat atradās vadībā, taču priekšpēdējā virāžā rupji kļūdījās, atkrītot uz ceturto vietu. Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Aleksandrs Kasjanovs uzrādīja tobrīd sesto rezultātu, taču viņu no trešās vietas šķīra vien trīs sekundes simtdaļas.

Kā 14. uz starta stājās Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Raivis Zīrups un Jānis Jansons. Latvieši uzrādīja trešo laiku startā (4,79), veica tīru braucienu, taču trases beigās neizdevās attīstīt pietiekami lielu ātrumu. Iespējams, pie vainas 14. starta numurs. Finišā Oskaram tobrīd devītais rezultāts, par 0,42 sekundēm atpaliekot no līdera un 0,2 sekundēm no trijnieka.

Vicečempions divniekos Džastins Kripss pierādīja, ka Kēnigszē trasi apguvis lieliski, veicot precīzu braucienu un uzrādot ceturto rezultātu. Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga devās trasē ar 17. numuru. Startā esošie pasaules čempioni laboja rekordu (4,74), līdz trases vidusdaļai atradās vadībā, taču pieļāva nelielu kļūdu apļa ieejā, kas , visticamāk patraucēja konkurēt ar Lohneru. Beigās Melbārža ekipāžai trešais labākais rezultāts, pat neskatoties uz zemo starta numuru.