Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Šici sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā kamaniņu braukšanā izcīna 4. vietu

© Scanpix

Latvijas kamaniņu sporta divnieks Andris un Juris Šici sestdien Vācijas trasē Altenbergā Pasaules kausa sezonas pēdējā, devītajā, posmā izcīnīja ceturto vietu.

Šici divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 24,333 sekundēm, uzvaru guvušajiem vāciešiem Toni Egertam un Sašam Benekenam, kuri jau pirms šī posma bija nodrošinājuši sev triumfu Pasaules kausa kopvērtējumā, zaudējot 0,565 sekundes.

Savukārt no goda pjedestāla Latvijas duets, kuri sasniedza šosezon atkārtoti otro labāko rezultātu, atpalika 0,166 sekundes, taču ceturtā vieta ļāva pakāpties vienu vietu augstāk Pasaules kausa kopvērtējumā, kur Šici sezonu noslēdza piektajā vietā.

Šici šosezon vienā no posmiem bija otrie, bet sezonas pirmajā etapā arī ieņēma ceturto vietu.

Pēc pirmā brauciena Šici no trešās vietas atpalika tikai četras sekundes tūkstošdaļas, taču otro braucienu veica sliktāk, jo pieļāva kļūdas trases beigu daļā, tāpēc šoreiz par trešo vietu pacīnīties īsti neizdevās, braucienā ieņemot septīto vietu. Savukārt pirmajā braucienā brāļi nedaudz kļūdījās trases augšējā daļā, taču pēc tam brauca nevainojami un ilgu laiku bija līderi.

Egerts un Benekens divu braucienu summā par 0,358 sekundēm pārspēja amerikāņus Metu Mortensenu un Džeisonu Terdimanu, bet trešais palika Vācijas duets Robins Johaness Gīke un Dāvids Gamms, kuri līderiem zaudēja 0,399 sekundes.

Tikmēr Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ieņēma 16.vietu, no uzvaru guvušajiem vāciešiem atpaliekot 1,332 sekundes. Pēc pirmā brauciena viņi bija 15.pozīcijā, bet otrajā uzrādīja 18.labāko laiku, summā noslīdot pozīciju zemāk.

Savukārt Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā rupji kļūdījās un bija pēdējā vietā 24 ekipāžu konkurencē, taču otrajā startā viņi spēja apsteigt divas ekipāžas un sacensības noslēdza 22.vietā, no uzvarētājiem atpaliekot 2,482 sekundes.

Gudramovičs un Kalniņš pirmajā braucienā pieļāva kļūdu trases vidū, esot tuvu savam kārtējam kritienam šosezon, tomēr vīri palika kamanās, taču finišā bija pārliecinoši pēdējie, zaudējot izredzes pacīnīties par augstāku vietu Pasaules kausa kopvērtējumā. Otrajā braucienā viņi uzrādīja 21.rezultātu.

Vēlāk sestdien startēs arī vīrieši, kur pirmais brauciens sāksies plkst.13.50, bet otrajam starts tiks dots 15.30.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēs iepriekšējā posma pārsteiguma autors Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un Kristaps Mauriņš.

Kā vēstīts, Aparjods pirms nedēļas izcīnīja augsto ceturto vietu olimpiskajā Phjončhanas trasē notikušajā Pasaules kausa posmā. Astoņpadsmit gadus vecais Aparjods pirms trim nedēļām Siguldā tika kronēts par pasaules junioru čempionu, bet pirms nedēļās viņš, tikai otro reizi startējot pamatsacensībās, sasniedza savu visu laiku labāko rezultātu pieaugušo konkurencē, kur vēl joprojām nestartē pilnu sezonu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņos posmos notikušām 11 sacensībām līderim Romānam Repilovam no Krievijs ir 745 punkti. Otro vietu ar 674 punktiem ieņem viņa tautietis Semjons Pavļičenko, bet trešajā vietā ar 663 punktiem ir Fēlikss Lohs.

No latviešiem Kivlenieks ar 341 punktu ieņem 12.pozīciju, Rozītis ar 214 punktiem ir 17.vietā, bet Dārznieks ar 203 punktiem noslēdz labāko divdesmitnieku. Tikmēr Mauriņš ar 108 punktiem atrodas 31.pozīcijā, bet Aparjods ticis pie 86 punktiem un ir 34.vietā.

Atsaucoties uz Starptautisko Kamaniņu sporta federāciju (FIL), Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) vēsta, ka sezonas noslēdzošajā posmā veselības problēmu dēļ nepiedalīsies vairāki pirmā desmitnieka braucēji.

Sezonas pēdējās sacensības tiks aizvadītas svētdien, kad startēs dāmas un norisināsies komandu stafete, kurā Latvija var izcīnīt otro vietu kopvērtējumā.

Pasaules kausa sezonā šosezon ir deviņi posmi, bet trīs etapos kamaniņu braucēji varēja tikt pie papildu punktiem Sprinta kausa sacensībās. Janvāra vidū norisinājās posms Siguldā, bet pagājušajā nedēļā sportisti iemēģināja nākamā gada Phjončhanas olimpisko spēļu trasi.