Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Drafta 1. numurs Simonss savainojuma dēļ šosezon nespēlēs

© Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Filadelfijas "76ers" ģenerālmenedžeris Braiens Kolandželo paziņojis, ka vasarā ar 1. numuru draftētais uzbrucējs Bens Simonss šajā sezonā laukumā nedosies.

Pagājušajā sezonā Bens Simonss kļuva par NCAA labāko debitantu, 33 spēlēs izceļoties ar 19,2 punktiem (realizēti 33% tālmetienu), 11,8 atlēkušajām bumbām un 4,8 rezultatīvajām piespēlēm. Pēc sezonas Austrālijas basketbolists paziņoja, ka pieteiksies NBA draftam.

Luiziānas štata Universitātes rindās nodemonstrētais sniegums bija iespaidīgs, un Filadelfijas "76ers" nolēma 2,08 metrus garo uzbrucēju draftā izvēlēties ar pirmo numuru. Komandas galvenais treneris ir Brets Brauns, kurš trenējis Austrālijas valstsvienību un ir Simonsa ģimenes draugs.

Tomēr daudzološā basketbolista debija NBA aizkavējās, jo sezonas priekšvakarā - 30. septembrī - viņš treniņā savainoja labās kājas potīti, kurā pēc rūpīgākām pārbaudēm tika konstatēts lūzums. Sākotnēji prognozēja, ka Simonss laukumā nevarēs doties trīs līdz četrus mēnešus.

Tomēr šodien Filadelfijas "76ers" ģenerālmenedžeris Braiens Kolandželo preses konferencē paziņoja, ka Simonsa salauztais kauls nav paguvis sadzīt un ka uzbrucējs izlaidīs arī sezonas atlikušo daļu.

Tādējādi komandai piekto gadu pēc kārtas jāsamierinās, ka kāds no garajiem spēlētājiem izlaidīs visu sezonu. Iepriekš divus gadus nespēlēja Džoels Embīds, kurš tagad ir galvenais favorīts labākā debitanta balvai, tāpat arī nule aizmainītais Nerlenss Noels un Endrū Bainams.

Ar 21 uzvaru un 35 zaudējumiem Filadelfijas "76ers" atrodas Austrumu konferences 13. vietā, tieši aiz Ņujorkas "Knicks" muguras. 2017. gada ievads komandai bija lielisks, tomēr izrāviens apstājies.