Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sevastovai ceturtais mēģinājums uzvarēt Vozņacki

© SCANPIX

Anastasija Sevastova (WTA 35.) šodien plkst. 15:00 Dubaijas "Premier 5" turnīra pusfinālā tiksies ar bijušo ranga līderi, šobrīd 15. vietā esošo Karolīnu Vozņacki, kurai viņa zaudējusi visas trīs iepriekšējās spēles.

Dubaija ir Sevastovas karjeras trīs labāko turnīru sarakstā. Pārējie divi ir 2015. gada "US Open", kur viņa tika līdz pirmajam "Grand Slam" ceturtdaļfinālam, un 2011. gada "Australian Open", kur sasniegta 4. kārta.

Abos minētajos "Grand Slam" turnīros Sevastovu apturēja Vozņacki, kura Latvijas tenisistes ceļā ir arī šoreiz. Anastasijai Karolīnu vēl ne reizi nav izdevies pieveikt, turklāt Dānijas tenisistei zaudēti arī visi seši, vairumā gadījumu ciešot sagrāves.

Pēdējā mačā jau tā nelielās izredzes pavisam izgaisa, kad Sevastova cīņas otrajā geimā guva potītes savainojumu. Arī šobrīd Anastasijai ir veselības problēmas kreisās kājas savainojuma formā. Tiesa, arī Vozņacki ir tās pašas kājas savainojums.

Kādreizējās ranga līderes sakarā jāatzīmē arī daudz lielāka slodze pēdējo divu nedēļu laikā. Kamēr Sevastova Dohā zaudēja jau pirmajā mačā, Vozņacki tika līdz finālam, to spēlējot sestdien. Pēc vienas dienas atpūtas viņa sāka Dubaijas turnīru. Karolīnai šodien būs desmitā spēle desmit dienās! Pagājušajā nedēļā Dohā lietus dēļ bija viena diena ar divām spēlēm.

Vozņacki Dubaijā tikai vienā no piecām spēlēm bija spiesta spēlēt trīs setus, tāpēc no vēl lielāka noguruma ir izvairījusies. Tieši potenciālais Karolīnas nogurums faktiski ir Sevastovas lielākā cerība uz panākumu šodien, jo spēles ziņā problēmas ir milzīgas.

Sevastovas teniss ar spēles dažādību un ritma nedošanu darbojas pret otrā ešelona spēlētājām, kuras tādā tenisā bieži kļūdās. Anastasija šonedēļ visos četros mačos guvusi lielu labumu no pretinieču kļūdām. Tāda pati uzvaras formula ir arī Vozņacki, tiesa, spēlējot atšķirīga stila tenisu - bez tik daudz "slaisiem" un "dropšotiem".

Kāpēc Sevastova līdz šim nav spējusi uzveikt Vozņacki? Atbilde ir ļoti vienkārša - viņai nav pietiekami jaudīga uzbrukuma. Mierīga bumbošanās bez lieliem saasinājumiem - teniss, kāds Sevastovai šonedēļ deva panākumus līdz pusfinālam,- pret Vozņacki vienkārši nedarbojas. Lai uzvarētu Vozņacki, nepieciešams agresīvs un spēcīgs uzbrukums, kāda Sevastovai nav. Savukārt kļūdu gaidīšanas taktika pret Vozņacki nav uzvaras formula.

Apzinoties, ka viņas teniss pret Vozņacki nedarbojas, Sevastova iepriekšējās cīņās ir mēģinājusi spēlēt agresīvāk, taču iešana ārā no komforta zonas novedusi pie sasteigta, nepacietīga un kļūdām bagāta tenisa.

Kamēr Sevastova pirmoreiz tikusi līdz "Premier" līmeņa pusfinālam, Vozņacki, protams, panākumi tāda līmeņa sacensībās ir daudz lielāki. Dubaija ir viens no viņas veiksmīgākajiem turnīriem - kopš 2011. gada viņa šeit pusfinālu sasniegusi katrā piedalīšanās reizē. Tie ir seši pusfināli pēc kārtas, izņemot pagājušo gadu, kad viņa šeit nespēlēja. Vozņacki ir 2011. gada čempione, togad visos mačos uzvarot divos setos.