Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Biatlonistam Deksnim piektā vieta pasaules junioru čempionātā

© F64

Slovākijā notiekošajā pasaules čempionātā biatlonā junioriem lielisku rezultātu 15 kilometru individuālajā distancē sasniedzis Ingus Deksnis, kurš, pateicoties lieliskai šaušanai, finišā uzrādīja piekto labāko laiku. Par uzvarētāju kļuva norvēģis Sindre Petersens.

Vakar jauniešu konkurencē latviešiem labākais bija Rūdis Balodis, kurš 12.5 kilometru individuālajā distancē finišēja 53. vietā, kamēr dāmu konkurencē Ievai Pūcei 65. pozīcija desmit kilometros klasikā. Šodien uz starta devā junioru, kur Latviju teicami pārstāvēja Ingus Deksnis.

Biatlonistam izdevās neticama šaušana, aizverot visus 20 mērķus, kas neizdevās nevienam citam sportistam, pie tam nebija arī daudz tādu, kas sacensības pabeigtu ar vienu kļūdu. Bija biatlonisti, kas kļūdījās pat pa desmit reizēm un itin daudz sportistu bija tuvu tam.

Šādā šaušana Deksnim ļāva sacensības pabeigt piektajā vietā, no uzvarētāja norvēģa Sindre Petersena atpaliekot minūti un desmit sekundes. Petersens šaušanā pieļāva divas kļūdas. Trešā vieta Latvijas sportistam bija 15 sekunžu attālumā.

Labi šāva arī Vladislavs Nedaivodins, kuram vienīgās divas kļūdas pirmajā stāvus šaušanā. Finišā Nedaivodins ierindojās labāko 30 sportistu skaitā. Kopumā distanci veica 84 biatlonisti.