Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Melbārdis: Viegli nebūs, bet iesim uz maksimumu

© F64

Jau šajā nedēļā Vācijā, Kēnigszes trasē, par pasaules čempionāta medaļām cīnīsies bobslejisti. Īpaši atbildīgs šis starts, iespējams, būs latviešu bobsleja pilotam Oskaram Melbārdim un viņa komandai, kurai jāaizstāv pirms gada izcīnītais čempiona tituls.

Kā liecina informācija "bobslejs.lv" mājaslapā, tad komandas sastāvs identisks kā pirms gada, bet apstākļi - pavisam citi. Cita čempionāta trase, tas pats par sevi saprotams, bet vērā jāņem Oskara veselība, vai precīzāk - tās atgūšana pēc vasarā pārciestās muguras operācijas.

Operācija bija veiksmīga. Atveseļošanās prognozes bija optimistiskas, un tās izdevās pat apsteigt. Sezonas sagatavošanās posms gan sanāca daudz īsāks, nekā nepieciešams, bet ar visu izdevies tikt galā labi, par to liecina arī Pasaules kausa posmos izcīnītās medaļas.

Lielais Oskars ir optimistiks: "Jā, sagatavošanās procesā esmu gana daudz iekavējis, bet, ja jau esam čempionātā, tad fiziski un emocionāli esmu gatavs. Viegli nebūs, bet iesim uz maksimumu!"

Lai arī tieši latviešu dēļ sašūpojās Krievijas iespējas rīkot pasaules čempionātu Sočos, būsim godīgi, Kēnigszē trase Vācijā, kur šogad notiek čempionāts, nav vismīļākā mūsu bobslejistiem. Kā reiz teica mūsu treneris Sandis Prūsis: "Jā, varēja izvēlēties kādu neitrālāku trasi, kur visiem galvas priekšā nebūtu mājnieki. Bet pārējiem apstākļi ir vienādi. Visi, arī vācieši ir tikai cilvēki, un viss pārējais jau izšķirsies trasē," tā Prūsis.

Ar katrām sacensībām turpina progrosēt Oskars Ķibermanis. Mazais Osis šogad regulāri priecējis ar medaļām, radot diskusijas arī par komandas līdera titulu, ko patiesībā divniekos Ķibermanis jau ir apliecinājis gan kopvērtējumā, gan pagājušajā nedēļā čempionātā divniekos, finišējot 4.vietā, divas vietas priekšā Melbārdim. Tikmēr Uģim Žaļimam šī sezona sanāca vairāk eksperimentāla, turpinot testēt un attīstīt četrinieka "Eurotech" kamanas. Lai arī šajā sezonā Uģim neizdevās iekļūt TOP25 četrinieku konkurencē, lai Latvija varētu startēt čempionātā ar trīs kvartetiem, Žaļima un visas komandas ieguldījums nākotnē ir neatsverams - tieši šīs pūles jau nākamajā sezonā novērtēs ne tikai viņa, bet arī pārējās Latvijas komandas.

AVOTS: bobslejs.lv