Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Komandu stafetē Latvijai atkal bronza

© Latvijas Kamaniņu Sporta federācija

Dienvidkorejas pilsētā Phjončanā noslēdzās 8. Viessmann Pasaules kausa izcīņa, kā arī tika aizvadīts 5. BMW Komandu stafetes Pasaules kausa posms, kurā Latvijas komanda jau trešo reizi pēc kārtas ieguva bronzas godalgas.

Komandas sastāvā pēc lieliskā starta vīrieši sacensībās (4. vieta) bija iekļauts Kristers Aparjods, kuram šī bija debijas stafete pieaugušo sastāvā. Pirmo etapu pārliecinoši veica Ulla Zirne, kura sestdien dāmu sacensībās ieņēma 7. vietu, kas ir sportistes līdz šim labākais rezultāts pieaugušo konkurencē.

K. Aparjods pieļāva nelielas kļūdas, taču laika ziņā gandrīz neko nezaudēja, un pieredzējušajiem brāļiem Šiciem pēdējā etapā izdevās atgūt vairāk kā divas sekundes desmitdaļas un nodrošināt bronzas godalgas.

Uzvaru šajā posmā un jau arī BMW Komandu stafetes Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīja Vācijas komanda, kam latvieši piekāpās par 0.493 sekundēm, bet līdz Austrijas komandai, kurai sudrabs, mūsējiem pietrūka vien 0.062 sekundes.

Devītais un noslēdzošais 2016./2017. gada sezonasViessmann Pasaules kausa posms nākamajā nedēļas nogalē norisināsies Vācijas pilsētā Altenbergā, bet nedēļu pēc tam visi Latvijas labākie kamaniņu braucēji Siguldas trasē cīnīsies par Latvijas čempionāta godalgām.