Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Dālmeierai un Vācijai kārtējais zelts, Ukraina sieviešu stafetē izrauj sudrabu

© Scanpix

Hohfilcenes trasē Austrijā pasaules čempionāta medaļas sadalītas arī sieviešu stafetē. Pirmo vietu ieguva galvenā favorīte Vācija, bet sudrabu un bronzu izcīnīja attiecīgi Ukrainas un Francijas biatlonistes.

Ja pirmajā šaušanā vadošās sportistes lielākoties tika galā bez rezerves patronām, stāvus šaušanā notika lielāka izretošanās un francūziete Anaisa Ševaljē ar vienu rezerves patronu kļuva par līderi, apsteidzot itālieti Lizu Vitoci (0+1) un vācieti Vanesu Hincu (0+2) par 6,3 un 15,9 sekundēm. Pirmajā posmā vienīgā, kura nopelnīja soda apli, bija bulgāriete Emilija Jordanova, kura stafeti nodeva kā pēdējā.

Otrā posma stāvus šaušanu vislabāk veica itāliete Federika Sanfilipo, kura ar lēnāku soli distancē bija atkāpusies uz trešo vietu, taču otrajā šaušanā ar vienu rezerves patronu kļuva par jauno līderi, par 10,9 sekundēm apsteidzot vācieti Mārenu Hammeršmitu, kurai bija vajadzīgas visas trīs rezerves patronas. Tās visas iztērēja arī francūziete Selija Emonjē, kuras lēnā šaušana nozīmēja atkāpšanos uz piekto pozīciju 37,4 sekundes aiz Sanfilipo, bet uz trešo vietu pacēlās ukrainiete Irina Varvineca.

Līdz trešā posma pirmajai šaušanai par līderi jau kļuva vāciete Franciska Hildebranda, itālieti Aleksiju Rungaldjē apsteidzot par 7,4 sekundēm, kamēr francūziete Žistīna Brezā atguva vietu labāko trijniekā. No līderēm perfekti šāva vienīgi Hildebranda, kura pārsvaru pār Rungaldjē (0+2) palielināja līdz 25,6 sekundēm, bet Brezā uzņemtais temps pārvērtās trīs rezerves patronās un tikai desmitajā vietā. Arī stāvus Hildebranda šāva perfekti un saglabāja vadību, taču pagura, līdz stafetes nodošanai zaudēja lielu daļu pārsvara un jauno vicelīderi ukrainieti Anastasiju Merkušinu pielaida līdz 9,7 sekundēm.

Ko Ukrainai izdevās atspēlēt līdz stafetes nodošanai, to Laura Dālmeiera atspēlēja pret Olgu Pidhrušnu un guļus šaušanā ieradās ar 21,9 sekundes pārsvaru. Guļus rezerves patronu izmantoja vienīgi Dālmeiera, kuras pārsvars tobrīd sadila līdz 14,4 sekundēm, taču līdz izšķirošajai šaušanai tas atkal, protams, pieauga - līdz 22,9 sekundēm. Kļūdoties divas reizes pēc kārtas, Dālmeiera pakutināja līdzjutēju nervus, bet tika galā ar rezerves patronām un šautuvi pameta kā līdere, traucoties pretī ceturtajam zeltam un piektajai medaļai.

Uz pārējām medaļām pretendēja Čehija (5,4 sekundes aiz Vācijas), Ukraina (+8,3) un Francija (+9,4), un neveiksmīgo lozi izvilka čehiete Gabriela Koukalova, kura nespēja tikt līdzi pretinieču tempam un palika ne tikai bez sudraba, bet arī bronzas. Otro vietu izcīnīja Pidhrušna un Ukraina, kamēr Marī Dorēnai-Abērai un Francijai tika sudrabs. Atgādinām, ka Dālmeiera bija triumfējusi arī jauktajā stafetē, iedzīšanā un klasikā, bet sprintā ieguva sudrabu.