Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latvijas ziemas orientēšanās izlase startēs Eiropas čempionātā

© Publicitātes foto

7. februārī, Somijā, Imatrā, sāksies Latvijas ziemas orientēšanās izlases ceļš uz godalgām Eiropas ziemas orientēšanās čempionātā pieaugušajiem un jauniešiem un arī Pasaules junioru čempionātā ziemas orientēšanās sportā. Latviju kopumā pārstāvēs 17 sportisti.

Sacensības sāksies 7. februārī ar pieaugušo cīņām sprinta distancē un turpināsies 8. februārī ar junioru un jauniešu sprintu. Turpmākajās dienās, sākot no 9. februāra, juniori, jaunieši un pieaugušie startēs vienās un tajās pašās disciplīnās. 9. februārī tā būs garā distance, 11. februārī - vidējā, bet 12. februārī - stafete, kas ikreiz skatītājiem piedāvā visinteresantākos un negaidītākos pavērsienus.

Vīru komandas sastāvā iekļauti Raivo Kivlenieks, Andris Kivlenieks, Nauris Raize un Nauris Neimanis, bet no dāmām elites konkurencē Latviju pārstāvēs Līga Valdmane.

Junioru vecuma grupā par godalgotām vietām cīnīsies Vilma Alberinga, Niks Pļaviņš un Andris Sarksņa, kuri abi junioru grupā šogad startēs pirmoreiz, savukārt jauniešu grupā - Pauls Alberings, Jēkabs Putniņš, Rūdolfs Matīss Vimba un Māris Heinols, bet no meitenēm Elizabete Ločmele, Anna Emīlija Suta, Arta Renāte Rulle, Monika Baduna un Elīna Skopāne.

"Spēcīgs sastāvs izveidojies vīru komandai, kas noteikti varēs cīnīties par ļoti augstām vietām, tāpat arī jaunietēm, kur šobrīd izveidojusies lielāka konkurence, noteikti izdosies labi pacīnīties," izlases izredzes sacensībās raksturo treneris Gunārs Ikaunieks. "Praktiski gandrīz visi, kas dosies uz Somiju, jau sākot no rudens pabijuši sniegos Zviedrijā un Somijā, tāpēc par spīti sniega apstākļiem šeit jau paspējuši uz slēpēm savākt lielu kilometru apjomu."

Pēc ilgākas slimības sacensību arēnā atgriezīsies Līga Valdmane, kura pirms čempionāta ir optimistiskā noskaņojumā: "Jāatzīst, ka ilgāku laiku neesmu piedalījusies augsta līmeņa ziemas orientēšanās sacensībās, iespējams, ka augstākajās vietās mani neieraudzīs, tomēr fiziskās un tehniskās spējas man nav zudušas. Garajā distancē izlēmu nepiedalīties, lai pēc sprinta un sprinta stafetes atpūstos un varētu labi nostartēt vidējā distancē". Pēdējo gadu laikā L. Valdmanei izdevies ievērojami uzlabot slēpošanas tehniku, pateicoties viņas draugam, slēpotājam, kurš, kā atzīst pati Līga, ir daudz viņai iemācījis. Liels atbalsts čempionāta laikā būs arī viņas mamma, trenere, kura sportistei dosies līdzi.

Lielisku fizisko formu šīs sezonas ziemas orientēšanās sacensībās Latvijā jau pierādījis Andris Kivlenieks. Nedēļu pirms čempionāta viņš aizvadījis treniņos: "Uzlaboju orientēšanos lielā ātrumā biezā špūru tīklā, kas ir pamatnosacījums labiem rezultātiem sarežģītās sprinta un vidējās distancēs Eiropas čempionātā. Orientēšanās noteikti ir mana stiprā puse, tādēļ man parocīgākas ir sarežģītas un variantu izvēlēm bagātas distances, līdzīgi kā Madonas Kausā''. A. Kivlenieks Eiropas čempionātā nestartēs vien garajā distancē.

Kaut sniega stāvoklis Somijā šobrīd nav iepriecinošs ziemas sacensībām, gan organizatori, gan Latvijas izlases pārstāvji cer, ka sacensības izdosies kvalitatīvi noorganizēt. Čempionāti norisināsies no 7. līdz 12. februārim.Jaunākie rezultāti ar sportistu komentāriem katru dienu tiks publicēti Latvijas Orientēšanās federācijas mājas lapā.