Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bricis klasikā apsteidz Rastorgujevu, uzvar Šipuļins

© Anders Wiklund/TT

Pasaules kausa izcīņas 6. posmā biatlonā piektdien Antholcā-Anterselvā (Itālija) 20 kilometru individuālajā distancē 46 gadus vecais Ilmārs Bricis ar trīs kļūdām ierindojās 62. vietā, bet izlases līderim Andrejam Rastorgujevam sešas soda minūtes un 63. vieta.

Šosezon klasikā biatlonisti sacentušies tikai vienreiz - pirmajā posmā Estešundā (Zviedrija), kur uzvarēja Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderis un arī šīs klasikas izteikts favorīts Martēns Furkads (Francija).

Andrejs Rastorgujevs startēja ar septīto numuru (tiesa, Hofers nestartēja, tā kā Andrejs pēc skaita sāka sestais). Ceļā uz pirmo šaušanu Andrejam bija ātrs solis, arī šaušana bija diezgan ātra un ritmiska, bet galvenais - akurāta. Diemžēl otrajā šaušanā Andrejam neizdevās sašaut pat trīs mērķus, līdz ar to izgaisinot cerības uz augstu rezultātu.

Trešajā šaušanā Rastorgujevs atkal bija precīzs visos šāvienos, taču kopējo ainu tas īpaši neuzlaboja. Stāvus šaušana šodien nebija Andreja sabiedrotā - pēdējā šaušanā atkal trīs kļūdas, un tas nozīmēja pat sešas soda minūtes. Ar slēpošanu Andrejs centās kompensēt pieļautās kļūdas, taču pēc visu sportista finiša ierindojās tikai 63. vietā.

46 gadus vecais Ilmārs Bricis slēpošanā, protams, bija lēnāks par Rastorgujevu, taču krietni stabilāk šāva. Pirmajā šaušanā Ilmārs neaizvēra pirmos divus mērķus, bet turpinājums bija pārliecinošs - otrā un trešā šaušana bez kļūdām, savukārt pēdējā šaušanā tikai viena kļūda. Finišā pieredzes bagātais sportists uzrādīja 62. ātrāko laiku, uzvarētājam zaudējot sešas minūtes un desmit sekundes. Ja būtu izdevies izvairīties bez kļūdas ceturtajā šaušanā, Ilmārs iegūtu vēl aptuveni desmit pozīcijas.

Daumants Lūsa startēja tikai ar 105. numuru un jau pirmajā šaušanā pieļāva divas kļūdas. Bez kļūdām Daumants tikai ceturtajā šaušanā, kopumā sakrājot četras soda minūtes un spējot apsteigt 15 sportistus. Lūsam 90. vietā un uzvarētājam zaudētas gandrīz deviņas minūtes.

Labākais šajā posmā bija Krievijas biatlonists Antons Šipuļins, kurš vienīgo kļūdu pieļāva otrajā stāvus šaušanā (bez kļūdām tikai viens sportists - Slovēnijas biatlonists Lenarts Oblaks, finišā ieņemot 35. vietu), arī slēpojums bija ātrs, kā rezultātā visai droša pirmā vieta. Francūzis Martēns Furkads pa reizei kļūdījās otrajā un trešajā šaušanā, Šipuļinam zaudējot 41 sekundi. Trešajā vietā nedaudz negaidīti ukrainis Sergijs Semjonovs.

Sliktais starts 20 kilometru individuālajā distancē Rastorgujevam Pasaules kausa kopvērtējumā maksāja divas vietas, kas nozīmē, ka latvietis nokritis uz 24. pozīciju, ar ko gan pietiek, lai Andrejs svētdien varētu piedalīties 15 kilometru masu startā.