Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko Austrālijā pirmoreiz iekļūst "Grand Slam" 3. kārtā

© scanpix

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko (WTA 38.) ceturtdienas pusdienlaikā Melburnā ar 6:3, 6:1 sakāva Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu (WTA 31.), sasniedzot "Australian Open" 3. kārtu, kas viņai ir labākais rezultāts Grand Slam" karjerā.


Mača pirmās trīs izspēles beidzās ar Ostapenko "backhand" kļūdām. Aļona pēc tam nospēlēja precīzāk un ieguva piecus punktus pēc kārtas, Putincevu nobreikojot no 0:40 pozīcijas. Iegūtais pārsvars tūlīt tika izsēts, turklāt Ostapenko zaudēja trīs geimus pēc kārtas, no kuriem divi bija ar savu servi.

Regulāras problēmas trāpīt pirmo servi noveda pie grūtībām. Cīņas otrais geims beidzās ar Ostapenko dubultkļūdu, bet divus geimus vēlāk viņa neuzvarēja nevienā izspēlē, šajā geimā izceļoties ar trim kļūdām - 1:3.

Ostapenko gandrīz nokļuva iedzinējos ar 1:4, taču piektajā geimā ar breiku spēja izcelties no 15:40 pozīcijas. Aļona Putincevu "terorizēja" ar spēcīgu serves uzņemšanu un graujošiem "forehand" uzbrukumiem. Tādā tenisā no 1:3 izdevās uzvarēt piecos geimos pēc kārtas, setu tādējādi paņemot ar rezultātu 6:3.

Pēc kārtas uzvarēto geimu sērija beidzās līdz ar 1. setu, jo 2. seta pirmo geimu Ostapenko zaudēja, ar četrām kļūdām uzdāvinot Putincevai breika pārsvaru arī šajā setā. Viss gan joprojām bija atkarīgs no Latvijas tenisistes un viņas precizitātes.

Noregulējot uzbrukumu, breiks uzreiz tika atspēlēts, sākot vēl vienu, vēl iespaidīgāku sēriju - šoreiz Ostapenko uzvarēja sešos geimos pēc kārtas (pēdējā geimā atspēlētas divas breikbumbas), pilnībā dominējot un izmantojot agresīvāka uzbrukuma tenisa priekšrocības.
Ostapenko izdevās revanšs pret Putincevu, kurai viņa oktobra pirmajā dienā ar rezultātu 1:6, 6:3, 5:7 zaudēja Pekinas "Premier Mandatory" turnīra spēlē, toreiz pēdējā setā esot priekšā ar 5:3 un arī neizmantojot vienu mačbumbu.

Ostapenko pirmoreiz tikusi līdz "Grand Slam" 3. kārtai. Pirms "Australian Open" viņai bija tikai divas uzvaras "major" sērijas turnīros, pa vienam panākumam gūstot 2015. gadā Vimbldonā un Ņujorkā. Šogad Melburnā viņa ieradās ar pieciem pēc kārtas zaudētiem mačiem šajā līmenī.

Aļonas nākamā pretiniece sestdien būs Čehijas pirmā rakete Karolīna Pliškova (WTA 5.). Ostapenko viņai augustā ar 4:6, 1:6 zaudēja Sinsinati "Premier 5" sērijas turnīrā, kur Pliškova vēlāk kļuva par čempioni, izcīnot karjeras nozīmīgāko titulu. Divu uzvaru gūšana Melburnā dod 130 reitinga punktus (par 120 vairāk nekā nopelnīts pērn) un 130 000 Austrālijas dolāru prēmiju.