Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko revanša mačs pret oktobrī pažēloto Putincevu

© scanpix

Neilgi pēc plkst. 2:00 naktī pēc Latvijas laika 2. kārtas maču Melburnā sāks Aļona Ostapenko (WTA 38.), kurai tikšanās ar reitingā septiņas pozīcijas augstāk esošo Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu.

"Australian Open" 1. kārtas mačā ar 6:4, 6:0 sakaujot Ķīnas tenisisti Linu Dzjū, Ostapenko pārtrauca piecu zaudējumu sēriju "Grand Slam" līmenī, kur nebija uzvarējusi vēl kopš 2015. gada septembra, kad pārvarēja 1. kārtu Ņujorkā.

Putincevai pirmās barjeras pārvarēšanai bija nepieciešamas nepilnas trīs stundas (2:47), ļoti nogurdinošā divu taibreiku mačā ar 7:6(7), 7:6(10) apspēlējot Spānijas sportisti Laru Aruabarenu. Putinceva pirmajā setā atspēlēja četras, bet otrajā pat sešas setbumbas!

Nepārspīlējot var apgalvot, ka Ostapenko un Putincevas ceturtdienas tikšanās būs viena no saistošākajām spēlēm ne vien Latvijas tenisa faniem, bet arī globālai auditorijai. Divas ļoti spilgtas personības, kas jau neilgas karjeras laikā iemantojušas skandalozu slavu un ar savu uzvedību (tā ne vienmēr ir negatīva!) reti kuru spēj atstāt vienaldzīgu.

Aļona pērn kopā ar Putincevu gan Austrālijā, gan vēlāk arī Francijā kopā startēja sezonas pirmo divu "Grand Slam" dubultspēlēs. Šim duetam tā arī neizdevās tikt pie kādas uzvaras, tiesa, arī pretinieces abas reizes bija ļoti spēcīgas - pirmajā gadījumā ķīnietes Sū/Čzena, bet otrajā spēlē māsas Viljamsas.

Ostapenko un Putinceva pirmo savstarpējo maču izspēlēja 1. oktobrī Pekinā, kur Aļona "Premier Mandatory" sērijas turnīra mačā atteicās no uzvaras, Putincevai zaudējot ar 1:6, 6:3, 7:5. Ostapenko toreiz pēdējā setā bija vadībā ar 5:3, turpinājumā vairs neuzvarot nevienā geimā, turklāt viņai arī bija viena mačbumba ar savu servi, ļoti nepiemērotā brīdī izceļoties ar dubultkļūdu.

Ostapenko toreiz startēja ļoti neveiksmīgi, zaudējot pirmos piecus geimus un daudz netrūka, lai 1. setā paliktu "uz nulles", bet 2. setā viņai gandrīz bija 0:2 deficīts (0:1, 15:40). Līdz tam brīdim spēlējot nesakarīgu tenisu, Ostapenko beidzot saņēmās un, pateicoties spēcīgākam tenisam, mainīja cīņas gaitu. Šajā spēlē viss bija atkarīgs no Ostapenko, jo Putinceva to vien tik darīja, kā gaidīja pretinieces kļūdas. Laikā, kad Aļona nospēlēja pacietīgu, kontrolētu un gudru tenisu, Putincevai variantu nebija. Skaidrs, ka arī šoreiz Ostapenko pati būs sava likteņa noteicēja.

Kamēr Ostapenko otrdien guva savu pirmo uzvaru Melburnas kortos, Putinceva šeit sakrājusi četras - pa vienai šogad un debijā 2013. gadā, bet labākais rezultāts Austrālijas "Grand Slam" turnīrā viņai bija pērn, kad uzvaras pār Karolīnu Vozņacki un Sinjunu Hanu ļāva tikt līdz 3. kārtai, kur zaudējums Margaritai Gasparjanai. Karjeras labākais "Grand Slam" turnīrs Maskavā dzimušajai, bet Kazahstānu pārstāvošajai tenisistei bija pērn uz sev ērtākā seguma (māla) Parīzē, kur viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, tajā piekāpjoties Serēnai Viljamsai.

Ostapenko šodien plānots ne vien 2. kārtas mačs vienspēļu turnīrā, bet arī dubultspēļu sākums. Aļona šoreiz Melburnā spēlēs kopā ar Ukrainas tenisisti Katerinu Bondarenko (2008. gada čempione kopā ar savu māsu Aļonu), kuras tiksies ar Kristīnu Pliškovu un Viktoriju Golubiču. Pirmā spēle dubultspēļu turnīrā arī Anastasijai Sevastovai, kura kopā ar Anniku Beku spēkosies pret mājinieču duetu Elisona Bai/Lizete Kabrera. Abām mūsu tenisistēm dubultspēle ap plkst. 7:00, bet Aļonai vienspēle neilgi pēc plkst. 2:00.

Ostapenko un Putinceva profilu salīdzinājums

Ostapenko Kategorija Putinceva
19 Vecums 22
1.78 m Augums 1.63 m
38. Rangā 31.
- Vienspēļu tituli -
3-6 Grand Slam bilance 13-12
1-1 Australian Open bilance 4-4
4-1 Sezonas bilance 2-2
30-31 Karjeras bilance 51-63
4-1 Sezonas "hard" bilance 2-2
23-22 Karjeras "hard" bilance 28-41
1-0 Sezonas taibreiki 2-0
9-3 Karjeras taibreiki 9-5
8-10 Karjeras 3-setu mači 15-16

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam" un WTA pamatturnīru statistika.