Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Kļičko un Džošua mačs izraisa nebijušu ažiotāžu biļešu pirkšanā

© sportacentrs.com/Lawrence Lustig / worldboxingnews.net

29. aprīļa smagsvaru boksa mačs starp 2012. gada olimpisko čempionu Entoniju Džošua (Lielbritānija) un 1996. gada olimpisko čempionu Vladimiru Kļičko (Ukraina) izraisījis nebijušu ažiotāžu biļešu pirkšanā. Pārdoti jau vairāk nekā 80 tūkstoši biļešu. Cīņa notiks "Wembley" stadionā, Londonā.

Lielbritānijas boksa biļešu tirdzniecības iepriekšējais rekords bija 2014. gada mačā starp britiem Karlu Froču un Džordžu Grovu. Toreiz vien stundas laikā tika pārdoti 60 tūkstoši biļešu.

Džošua promouters Edijs Hirns: "Pieprasījums pēc biļetēm izrādījies fenomenāls. Neapšaubāmi, ka tā būs lielākā cīņa Lielbritānijas vēsturē. Mēs varētu aizpildīt divus "Wembley" stadionus."

29. aprīļa mačā Entonijs Džošua (18-0, 18KO) un Vladimirs Kļičko (64-4, 53KO) cīnīsies par WBA superčempiona titulu un par pasaules čempiona jostu IBF un IBO versijās. Gaidāmās cīņas laikā ukrainim būs jau 41, bet viņa pretiniekam - 27 gadi. "Wembley" stadiona ietilpība ir 90 tūkstoši.

Atgādinām, ka 2015. gada novembrī ukrainis Vladimirs Kļičko (64-4, 53KO) pēc punktiem piekāpās Taisonam Fjūrijam (25-0 18KO) un zaudēja pasaules čempiona titulus WBA, WBO, IBO and IBF versijās. Plānotais revanša mačs nenotika, jo brits tika ierauts dopinga skandālā un aizbildinājās ar veselības problēmām.