Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Pārstāvis: Par 90% skaidrs, Briedis pret Huku cīnīsies 1. aprīlī

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Cīņa par WBC pagaidu jostu starp Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi un vācieti Marko Huku, kurš divas reizes bijis pasaules čempions, par 90% norisināsies 1. aprīlī Vācijā, norādījis Brieža pārstāvis Als Siesta.

"Pirmdien nokārtoju dokumentus, un varu par 90% apgalvot, ka Mairis Briedis pret Marko Huku cīnīsies 1. aprīlī Vācijā. Ceram, ka pilnīga skaidrība būs tuvākajā laikā," sacīja Latvijas labākā boksera un populārākā sportista pārstāvis Als Siesta.

"Saistībā ar cīņu viss ir kārtībā, tikai jāsakārto pāris lietas. Briedis pret Huku - dodu 99% garantiju, ka duelis notiks. Pašlaik kontaktējamies ar Maurisio Sulamainu no Pasaules boksa padomes saistībā ar pārrunām," pārliecinoši pauda Siesta.

Briedis oktobrī bija ieradies Anglijas pilsētā Liverpūlē, lai aizvadītu cīņu pirms Tonija Beljū, pašreizējā čempiona, dueļa. Saimons Vaililijs nespēja latvietim izrādīt pretestību, tādējādi Briedis joprojām nav zaudējis nevienā boksa mačā.

Savukārt Beljū pēc uzvaras paziņoja, ka pāries vienu svara kategoriju augstāk un cīnīsies ar tautieti Deividu Heju, sakot, ka boksera karjera nav ilga un ka jāizmanto iespēja nopelnīt.

Tādējādi Briedim un Hukam, kurš ir divkārtējais pasaules čempions un kuram laika posmā no 2009. līdz 2015. gadam piederēja WBO josta, kuru izdevās aizstāvēt 13 reizes, kas ir rekords, radusies iespēja cīnīties par pagaidu jostu, kas gadījumā, ja Beljū līdz vasarai neatgriezīsies iepriekšējā svara kategorijā, pārtaps par pilntiesīgu pasaules čempiona jostu.

Maira Brieža menedžeris Raimonds Zeps pirms pāris dienām sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka šobrīd notiek darbs pie dažu līguma detaļu saskaņošanas.