Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

IBSF atcēlusi vairāku Krievijas skeletonistu diskvalifikāciju

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) oficiāli paziņojusi, ka atceļ četriem Krievijas skeletonistiem, ieskaitot Aleksandru Tretjakovu, iepriekš piespriestās pagaidu diskvalifikācijas. Kā uzsver IBSF, tas gan nenozīmē viņu attaisnošanu notiekošajā izmeklēšanā par iespējamajiem dopinga lietošanas pārkāpumiem Soču olimpiskajās spēlēs.

Pamatojoties uz to, ka SOK attiecīgā komisija pēc Maklārena ziņojuma otrās daļas publicēšanas bija uzsākusi oficiālu izmeklēšanu, IBSF bija nolēmusi piemērot pagaidu diskvalifikāciju četriem Krievijas skeletonistiem - Aleksandram Tretjakovam, Soču olimpiskās zelta medaļas ieguvējam, Jeļenai Ņikitinai, Marijai Orlovai un Olgai Potilicinai.

Šīs pagaidu diskvalifikācijas dēļ Tretjakovs vakar nepiedalījās PK posmā, kurā Martins Dukurs ieņēma otro vietu, taču nākamajā posmā viņš jau varēs atgriezties sacensību apritē. Kā paziņojusi IBSF, Krievijas sportisti otrajā janvārī bija pieprasījuši iespēju aizstāvēt sevi un sniegt savus argumentus, ko IBSF viņiem sniedza un pēc šo argumentu uzklausīšanas nolēmusi pagaidu diskvalifikāciju atcelt.

„IBSF komisija secina, ka Maklārena ziņojums sniedz pietiekami daudz informācijas, lai gan SOK, gan IBSF varētu turpināt izmeklēšanu par iespējamajajiem pārkāpumiem Anti-dopinga programmām, taču tāpat komisija atzīst, ka tieši šajā brīdī (vēl) nav pietiekami daudz izšķirošu pierādījumu pret četriem minētajiem sportistiem, kas pamatotu pagaidu diskvalifikācijas piešķiršanu,” vēstīts IBSF paziņojumā.

Šajā paziņojumā viegli pamanāms ietvertais vārdiņš „vēl nav”, un šāds izskaistinājums oficiālā relīzē ir visai reti sastopams. Tāpat IBSF uzsver, ka šis lēmums nenozīmē sportistu attaisnošanu vai izmeklēšanas beigas, jo tas nekādi nav saistīts ar SOK veiktajām pārbaudēm un gaidāmo lēmumu.

Izmantotie resursi:
IBSF lifts the Provisional Suspension of Four...