Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Briedim ienesīgākajā cīņā karjerā būs iespēja iegūt divas jostas

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis 18. martā vai 1. aprīlī pret Vācijas sportistu Marko Huku cīnīsies gan par WBC pasaules čempiona titulu, gan IBO jostu. Maira pārstāvis Raimonds Zeps sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpj, ka šī būs ienesīgākā cīņa Brieža karjerā, kā tam arī vajadzētu būt. Ja atgriezties vēlēsies Tonijs Beljū, tas būs jāizdara 2017. gada laikā, bet viņa josta šobrīd ir virtuāla.

Raimonds Zeps, Latvijas labākā boksera Maira Brieža pārstāvis: ''Sarunas ar Marko Huku bija neformālas. Situācija bija tāda, ka WBC noteica nākamās cīņas likteni. WBC reizi gadā sanāk kopā un lielā mērā sastāda kalendāru gada griezumā. Tagad ir noteikti arī četri bokseri, kuri cīnīsies par obligāta pretendenta statusu. Būs divi tādi kā pusfināli un tad izšķirošā cīņa. Šajā sarakstā ir Kšištofs Vlordarčiks, Ilunga Makabu, Dmitrijs Kudrjašovs un Olenravadžu Durodola. Beljū sakarā lielu melno darbu izdarīja angļi, kas ar savu lobiju un ietekmi pasaules boksā spēja vēl saglabāt jostu Beljū. Principā bija skaidrs, ka Briedim būs jācīnās ar otro numuru, kas ir Marko Huks. Citi varianti praktiski netika izskatīti.

Gribētu izskaidrot arī to, ko nozīmē pagaidu josta. Beljū ir iespēja atgriezties cīņā ar Brieža un Huka cīņas uzvarētāju, bet viņa josta šobrīd ir vienkārši kļuvusi virtuāla. Brieža un Huka cīņā tiks noskaidrots šobrīd nozīmīgākās jostas īpašnieks, WBC čempions. Neformālās sarunās Beljū pārstāvji ir teikuši, ka uzvaras gadījumā pret Heju Tonijs atpakaļ uz pirmo smago svaru nenāks un turpinās karjeru supersmagsvaros. Tālāk jau starp mērķiem viņiem ir cīņas organizēšana ar Džošua, bet tie ir ļoti tāli plāni. Pagaidu josta ir normāla prakse pasaules boksā. Arī citās svara kategorijās ir vairāki iesaldētu jostu gadījumi. WBC pēc nolikuma redzēja iespēju, kā Beljū pagaidām vēl saglabāt iespēju atgriežoties uzreiz cīnīties ar tā brīža čempionu, bet 2017. gadā abas jostas būs jāapvieno.

Visa Maira Brieža komanda un pats Mairis ir ļoti priecīgs par iznākumu šajās sarunās. Ir panākts labākais iespējamais iznākums. Būs cīņa par prestižāko jostu pasaulē. WBC pasaules boksa sabiedrībā par tādu tiek uzskatīta. Par to nav ne mazāko šaubu. Mairis arī to saskata kā lielisku iespēju un ļoti labprāt uzvaras gadījumā pēc tam cīnīsies pret Toniju Beljū, ja viņš atgriezīsies pirmajā smagajā svarā.

Cīņa pret Huku, visticamāk, notiks Vācijā. 18. martā vai 1. aprīlī. Tas vēl ir atkarīgs no TV līgumiem. No finansiālās puses attiecība starp abiem bokseriem, visticamāk, būs 50/50. Par kādām naudām ir runa? Šobrīd par to visu vēl notiek sarunas, bet Brieža karjerā tā būs ienesīgākā cīņa karjerā. Tā tam vajadzētu būt. Oficiāli arī varam paziņot, ka cīņa notiks uzreiz par divām jostām - Huks galdā liks savu nesen aizstāvēto IBO jostu. Tā nav starp četrām prestižākajām, bet noteikti ir vērtīgāka nekā IBA, kas Briedim bija iepriekš. Tāpēc tas ir vēl viens tāds pozitīvs aspekts cīņas sakarā.''