Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Bertāns aizstāv komandas biedru un tiek izraidīts no NBA spēles

© scanpix

Dāvis Bertāns pirmoreiz savā NBA karjerā maču nepabeidza kopā ar komandu. Spēlē pret Milvoki "Bucks" viņš pēc iesaistīšanās asumos tika izraidīts, bet "Spurs" spēja atrast veidu, kā atkal uzvarēt mača galotnē (97:96) un turpināt perfekto sezonas sākumu izbraukumā.

Dāvis Bertāns, kurš iepriekšējā NBA spēlē palika rezervē un uz vienu maču bija nosūtīts uz fārmklubu, šonakt nospēlēja astoņas minūtes, kuru laikā guva vienu punktu. Trāpīts viens no diviem soda metieniem, taču garām aizmesti visi trīs tālmetieni. Bertānam arī viena rezultatīva piespēle un viena atlēkusī bumba, +/- rādītājs mīnus divi un četras personīgās piezīmes.

Bertāna spēles laiks būtu bijis arī vismaz nedaudz lielāks, ja ne epizode trešās ceturtdaļas izskaņā. Pēc cīņas par atlēkušo bumbu Milvoki centrs Gregs Monro dusmīgi vērsās pie „Spurs” garā vīra Diveina Dedmona, un Bertāns iejaucās pa vidu, asi pagrūžot garāko un masīvāko Monro. Sekoja vēl rupjāka „Bucks” spēlētāja Maikla Bīzlija iesaistīšanās, kurš pagrūda Bertānu, un izcēlās visai plaši asumi. Tiesneši pēc tam latvieti nepažēloja - visi četri konflikta uzsācēji saņēma tehniskās piezīmes, bet Bertāns un Bīzlijs tika izraidīti no mača.

„Spurs” šodienas mačā piedalījās viss optimālais sastāvs, ieskaitot Toniju Pārkeru, kurš atgriezās pēc nelielas traumas. Pēc rezultatīvā spēles sākuma „Spurs” pagalam neveicās otrajā ceturtdaļā, kad Sanantonio komanda guva tikai deviņus punktus. Viens no šiem punktiem Bertāna rēķinā, kad pret viņu puslaika beigās noteikumus pārkāpa grieķu universālais talants Jannis Adetokumpo, taču Bertāns trāpīja tikai vienu no diviem sodiņiem, turklāt pašās puslaika beigās arī pieļāva kļūdu piespēlē, un „Bucks” izvirzījās vadībā 48:35.

Trešajā ceturtdaļā „Spurs” atbildēja ar 36 gūtiem punktiem un dzēsa lielāko daļu „Bucks” pārsvara, kas pamazām noveda pie saspringtas mačo galotnes. „Spurs” jau kārtējo reizi pēdējās minūtēs bija iedzinējos, taču prata atrast veidu, kā atkal pārspēt pretinieku.

Šoreiz vēl minūti pirms beigām „Bucks” bija vadībā ar 96:93, bet Kavai Lenards iemeta divus soda metienus. Milvoki uzbrucēja Džabari Pārkera caurgājienu lieliski aizsardzībā apturēja Lamarkuss Oldridžs, taču „Spurs” savu uzbrukumu neizdevās realizēt. Sekoja vēl viena veiksmīga darbība aizsardzībā, piespiežot Adetokumpo nostaigāt, bet 20 sekundes pirms beigām Oldridža metienu pēc atlēkušās bumbas uzbrukumā Adetokumpo skaisti un atlētiski bloķēja. Problēma tā, ka bumba pēc Oldridža metiena jau krita lejā, un „Spurs” tika ieskaitīti divi punkti. „Bucks” pēdējo uzbrukumu izspēlēja perfekti uz pilnīgo brīvo Mirzu Teletoviču, bet viņš kļūdījās...

„Spurs” līdz ar to uzvarēja 97:96 un 12. uzvaru izbraukumā pēc kārtas. Viesos šosezon Sanantonio komanda vēl nav zaudējusi ne reizi un atkārtojusi otru labāko sezonas sākumu NBA vēsturē (rekords ir 14-0 viesos sezonas sākumā), bet kopumā iekrāta bilance 17-4. Ar 21 punktu šodienas panākumā izcēlās Lenards, kamēr Džeisona Kida trenētās„Bucks” sastāvā Pārkeram 23 punkti, Adetokumpo rēķinā 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas, taču arī piecas piezīmes.

”Bucks”-”Spurs” 96:97

(24:26, 24:9, 25:36, 23:26)
Bucks: Pārkers 23, Adetokumpo 22 (11 atl.b.), Teletovičs 11, Monro 10 (13 atl.b.), Hensons 8, Delavedova 8, Bīzlijs 8, Snels 4, Brogdons 2, Terijs
Spurs: Lenards 21 (9 atl.b.), Oldridžs 18 (9 atl.b.), Gazols 15 (9 atl.b.), Dedmons 10, Pārkers 6, Grīns 6, Džinobili 6, Simonss 6, Laprovitola 3, Lī 2, Andersons 2, Bertāns 1, Milzs 1

Statistika

Met. Tālm. Soda m. Atl. b. Rez. p. Kļūdas
Bucks 30/73 (41%) 6/24 (25%) 30/34 (88%) 43 16 14
Spurs 40/93 (43%) 8/28 (29%) 9/14 (64%) 46 26 14