Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Neveiksmīgais starts liedz paspēkoties ar Čehijas izlasi

© Floorball.lv

Pasaules florbola čempionātā Latvijas vīriešu valstsvienība neveiksmīgi aizvadīja pirmo periodu pret Čehijas valstsvienību, ielaižot sešus vārtus, tādējādi nespējot pacīnīties par panākumu spēlē un cīņu zaudējot ar rezultātu 3:9. Otrdien priekšā spēle par trešo vietu grupā ar norvēģiem.

Miegainā spēle iedzen pamatīgos mīnusos
Salīdzinot ar spēli pret Zviedriju, Latvijas valstsvienībai bija veikta tikai viena izmaiņa, otrajā maiņā Pētera Trekšes vietā iesaistot Gintu Klēģeri. Savukārt čehi bija veikuši vārtsargu maiņu, jaunā Lukaša Součeka vietā vārtos sūtot 38 gadus veco Tomašu Kafku. Spēli latvieši sāka aktīvi un jau pirmajā minūtē labs metiens no kreisās malas padevās Andrim Rajeckim. Tomēr pēc trim nospēlētām minūtēm mūsu florbolisti neizsekoja čehu saspēlei, Matejs Jendrišaks aizskrēja aizvārtē un izdarīja ātru piespēli vārtu priekšā, kur nepieskatīts bija Jans Jelineks. Pēc nedaudz vairāk kā minūtes izlīdzinājumu panāca mūsu komandas nomināli trešā maiņa, pēc labas Jāņa Rajecka un Arta Raituma saspēles talsiniekam izdarot precīzu metienu.

Nākamās minūtes laikā rezultāts kļuva daudz nepatīkamāks, jo vispirms no stūra izskrēja Jirži Čurnejs, bet tad pēc tāla Milana Tomašika metiena bumbiņa trešo reizi pabija Latvijas izlases vārtos. Iesildīties jau sāka vārtsargs Jānis Salcēvičs, bet mūsējos vienā no epizodēm glāba vārtu pārliktnis pēc Čurneja metiena. Perioda vidū neizdevās izmantot skaitlisko vairākumu, bet 15.minūtē Raituma piespēle tika pārtverta un kārtējā pretuzbrukumā no kreisās malas Toms Ondrušeks panāca arī 4:1. Kad Andris Rajeckis nopelnīja divu minūšu noraidījumu, čehi ātri guva piektos vārtus no tuvas distances un Blinda vietā stājās Salcēvičs. Jāpiebilst, ka iepriekšējā čempionātā Latvijas izlase mazākumā nezaudēja nevienus vārtus. Arī Salcevičam neizdevās nosargāt vārtus neskartus, jo čehi ilgi pieturēja bumbiņu, atgūt to centās Rolands Kovaļevskis, kurš zaudēja pozīciju un no labas pozīcijas Daniels Sesulka panāca jau 6:1 Čehijas valstsvienības labā.

Čehi tur bumbiņu, sargājot rezultātu
Ieguvuši vērā ņemamo pārsvaru uz rezultāta tablo, Čehijas valstsvienība otrajā periodā daudz kontrolēja bumbiņu, neaizraujoties ar sāncenšu vārtu apdraudēšanu. Tā rezultātā pirmie patiešām bīstamie momenti otrajā trešdaļā sāka veidoties vien tās otrajā pusē. Aktīvāki kļuva latvieši, pa reizei bīstami sāncenšu vārtus apdraudot Kovaļevskim, Laiviņam un Akmeņlaukam. Vārti gan netika gūti, turklāt 15.minūtē čehi aizskrien pretuzbrukumā gūstot septītos vārtus. Noskaņojums uzlabojās pēc pusotras minūtes. Jānis Rajeckis raidīja bumbiņu pa gaisu tālu uz priekšu, pretinieku aizsargs jau signalizēja, ka bumbiņa atstājusi laukumu, tomēr tā nenotika. Kovaļevskis viņu apspēlēja un iespēlēja vārtu priekšā Raitumam, kurš meta nekļūdīgi, tiekot pie sava otrā vārtu guvuma.

Sākoties spēles trešajam periodam, Latvijas izlase pārgāja uz spēli divās maiņās, tādējādi cenšoties paātrināt spēli. Sākotnēji tas deva vēlamo rezultātu, jo tika izveidoti vairāki bīstami momenti pie pretinieku vārtiem, taču joprojām kliboja momentu realizācija. Piektajā minūtē Matejs Jendrišaks izskrēja vienatnē pret Salcēviču, vārtsargam momentu neitralizējot. Tiesa, tika atstāts vārtu laukums par ko tiesneši pamatoti nozīmēja soda metienu. Tajā Salcēvičs izrādījās pārāks par to pašu Jendrišaku, tomēr sekojošajā vairākumā čehi guva vārtus, kad ar spēcīgu metienu no distances izcēlās Patriks Sučaneks.

Kad bija nospēlēta puse no trešā perioda, otro noraidījumu spēlē nopelnīja Andris Rajeckis, taču čehi spēlēja tik pasīvi, ka paši nopelnīja noraidījumu. Ieguvuši tiesības pirmo reizi spēlēt vairākumā, latvieši bija tuvu vārtu guvumam, pēdējās sekundēs ar metienu pa vārtu stabiņu atzīmējoties komandas kapteinim Atim Blindam. Nedaudz vairāk kā četras minūtes pirms mača beigām latvieši pieprasīja 30 sekunžu pārtraukuma, pēc kura atgriezās laukumā ar sešiem spēlētājiem. Risks par vārtsarga nomaiņu neattaisnojās, jo čehi ātri vien guva devītos vārtus

*Pasaules florbola čempionāts
Latvija - Čehija 3:9 (1:6; 1:1; 1:2)
Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas izlasē: Artis Raitums 3 (2+1), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Jānis Rajeckis 1 (0+1), Rolands Kovaļevskis 1 (0+1)

4.decembris

Laiks Arēna Grupa Spēle Rezultāts
12:30 Arēna Rīga C Polija - Slovākija 4:6 (0:2; 2:1; 2:3)
12:30 Electrum OC A Vācija - Igaunija 6:6 (2:0; 2:2; 0:2)
15:15 Arēna Rīga A Somija - Šveice 6:4 (4:1; 0:2; 2:1)
15:15 Electrum OC D ASV - Kanāda 8:1 (3:0; 3:1; 2:0)
18:15 Arēna Rīga B Latvija - Čehija 3:9 (1:6; 1:1; 1:2)
18:15 Electrum OC D Taizeme - Singapūra 8:2 (2:0; 4:0; 2:2)

Pasaules čempionāta video producēšanu vienlaicīgi no abām arēnām nodrošina tiesraides.lv(polarhd.com). Pasaules čempionāta spēles tiešraidēs tiks translētas Latvijas (LTV7), Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Šveices, Vācijas, Norvēģijas, Igaunijas, Slovākijas, Ķīnas TV kanālos - kopumā TV translācijās visā pasaulē tiks demonstrētas vismaz 29 spēles. Bet visu 48 maču tiešraides būs skatāmas internetā Starptautiskās Florbola federācijas Youtube.com kanālos un Pasaules Spēļu kanālā internetā.