Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs sezonu sāk ar sesto vietu klasikā

© IBU

Sezonas pirmajā startā Andrejs Rastorgujevs Pasaules kausa posmā biatlonā 20km distancē ieguva sesto vietu, kamēr uzvaru svinēja galvenais favorīts francūzis Martēns Furkads.

Latvijas sportisti

Andrejs Rastorgujevs trasē devās ar pirmo numuru, aizvadot savu pirmo oficiālo startu jaunajā sezonā. Vēl nedēļas gaitā nelielas slimības dēļ nebija pilnīgas skaidrības par viņa dalību šodienas sacensībās, turklāt jau iepriekš Rastorgujeva treneri bija norādījuši, ka pēc operācijas starpsezonā viņš savu labāko formu uzņems, visticamāk, tikai sezonas gaitā.

Šautuvē atkal valdīja spēcīgs un brāzmains vējš, kas iespaidoja visus sportistus, un Rastorgujevs savu pašu pirmo šāvienu netrāpīja. Taču precīzi bija pārējie pirmajā šaušanā, kā arī pilnīgi visi otrajā un trešajā šaušanā. Lai arī Rastorgujevs startēja visiem pa priekšu un laiku ar pretiniekiem nevarēja salīdzināt, skaidrs, ka pēc trešās šaušanas viņš bija pieteicies favorītu pulkā.

Taču divas kļūdas pēdējā šaušanā un trīs soda minūtes kopumā cerības uz pirmo medaļu dzisa. Taču lielākā daļa konkurentu nevarēja lepoties ar labāku šaušanu, un Rastorgujevs, kurš salīdzinoši ļoti ātri slēpoja tieši sacensību otrajā daļā, ieņēma sesto vietu. Uzvarētājam viņš zaudēja divarpus minūtes, bet septītās vietas īpašnieku bulgāru Aņevu apsteidza par nieka sekundi.

Cīņa par uzvaru un medaļām

Sacensībās, kurās šaušanā kļūdījās pilnīgi visi, Pasaules kausa daudzkārtējais uzvarētājs Martēns Furkads savas izredzes nopietni pabojāja otrajā šaušanā, kļūdoties divreiz. Taču tās palika viņa pēdējās kļūdas, un ar iespaidīgi ātru slēpojumu francūzis pieteicās zelta medaļai.

Pēc trešās šaušanas Furkads gan veselas divas minūtes atpalika no perfekti šaujošā norvēģa Juhannesa Bē, taču Bē pēdējā šaušanā nopelnīja divas soda minūtes, finišā zaudējot Furkadam pusminūti. Furkada apsteigšanai pieteicās arī Antons Šipuļins, taču viņš pēdējā šaušanā netrāpīja veselus trīs mērķus. Furkads līdz ar to visai pārliecinoši nosargāja pirmo vietu un ar kārtējo uzvaru PK posmā pieteica savas ambīcijas uz kārtējo Lielo kristāla globusu.

Informācija tiks papildināta

Pasaules kausa 1. posms, 20km klasika vīriešiem

V. Sportists Valsts Laiks (S.m.)
1. M. Furkads Francija 51:33.8 (2)
2. J. Bē Norvēģija +29.5 (2)
3. V. Čepelins Baltkrievija +1:24.3 (1)
4. L. Birkelans Norvēģija +2:10.5 (3)
5. Ū. Bjerndālens Norvēģija +2:16.7 (3)
6. Andrejs Rastorgujevs Latvija +2:28.3 (3)

Provizoriskie rezultāti

20 km klasika vīriešiem PK izcīņā 2016./17. sezonā

Datums Posms Norises vieta Zelts Sudrabs Bronza
1. dec. 1. Estešunda M. Furkads J. Bē Čepelins
20. jan. 6. Antholca-Anterselva
16. feb. Hohfilcene

Pasaules kausa izcīņa, 1. posms (Estešunda)

Datums Laiks Disciplīna Zelts Sudrabs Bronza
27. nov. 16:30 2 x 6 km + 2 x 7.5 km jauktā stafete Norvēģija Vācija Itālija
27. nov. 19:10 pāru jauktā stafete Francija Austrija Vācija
30. nov. 19:00 15 km individuālā distance sievietēm Dālmeiera Beskona Jurkēviča
1. dec. 19:00 20 km individuālā distance vīriešiem M. Furkads J. Bē Čepelins
3. dec. 12:45 7.5 km sprints sievietēm
3. dec. 15:45 10 km sprints vīriešiem
4. dec. 12:15 10 km iedzīšana sievietēm
4. dec. 14:20 12.5 km iedzīšana vīriešiem