Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Zirnei astotā vieta PK pirmajā posmā, Cauce 12.

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Pērnā gada Eiropas vicečempione Elīza Cauce un otra mūsējā Ulla Zirne šodien startē pasaules kausa Pirmajā posmā, kas risinās Vinterbergas trasē Vācijā. Šoreiz labāku sniegumu rādīja jaunākā latviete (8.), pārsteidzoši apsteidzot titulētāko tautieti (12. vieta).

Vinterbergā sacentās 24 dāmas, tostarp arī divas mūsējās. Kā jau ierasts, galvenās favorītes bija Vācijas sportistes. Pirmajā braucienā labāko laiku sasniedza varenā vāciete Natālija Geizenbergere, aiz kuras iekārtojās tautietes Tatjana Hifnere un Dajana Eitbergere. Ulla Zirne trasē devās sestā un uzrādīja 56.005 (+0.604), kas izrādījās devītais labākais rezultāts. Elīza Cauce startēja priekšpēdējā un finišēja pēc 56.129 sekundēm (+0.728), ierindojoties 14. vietā.

Otrajā braucienā Zirne sasniedza 55.840, atkal apsteidzot Cauci (55.843). Vinterbergas posmā uz pjedestāla kāpa minētās vācietes. Ulla Zirne ieguva astoto vietu, kas ir viņas labākais sasniegums PK posmos. Cauces jaunā sezona tika gaidīta ar lielām cerībām, jo starpsezonā krietni strādāts pie starta laika uzlabošanas, taču pirmajā posmā pieredzējusī siguldiete ierindojās sev neierasti zemajā 12. pozīcijā.

Kā zināms, iepriekšējā sezona mūsu kamaniņniekiem bija veiksmīga. Elīza Cauce izcīnīja Eiropas čempionāta sudrabu (karjeras augstākais sasniegums individuāli), stafetes komanda ieguva sudrabu pasaules čempionātā un sudrabu Eiropas meistarsacīkstēs, savukārt Kristers Aparjodsnopelnīja zeltu pasaules jaunatnes olimpiādē.