Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

IBU kausa pirmajā posmā labākais no mūsējiem - Bricis

© Romāns Kokšarovs / F64 Photo Agency

Šodien Norvēģijas pilsētā Beitostelenā, notika IBU kausa pirmais posms biatlonā. Vīri sacentās 10 kilometru sprinta distancē, par uzvarētāju kļuva Norvēģijas biatlonists Vetle Sjastds Kristiansens. Ilmārs Bricis izcīnija sešdesmito vietu.

Kā pirmais distancē no latviešiem ar desmito starta numuru devās Ilmārs Bricis. Tūlīt pēc Briča distancē ar vienpadsmito numuru vēl viens Baltijas valstu biatlonists, Igaunijas pārstāvis Rolands Lesings. Pēc pirmās kontrolatzīmes (1,9 km) Bricis līderim Dmitrijam Malijško zaudēja nedaudz vairāk kā divdesmit sekundes.

Pirmajā šautuvē, pieredzējušais latvietis kļūdījās divos šāvienos, tādējādi zaudējot vēl pāris pozīcijas. Tiesa arī jau pieminētajam Krievijas sportistam pirmā šaušana izrādījās pagalam nesekmīga, tajā viņš pieļāva četras kļūdas, un jau tobrīd kļuva skaidrs, ka par augstu vietu viņam būs grūti cīnīties.

Distancē Ilmāram Bricim solis bija gana raits un jau līdz otrajai ugunslīnijai viņš spēja atgriezties starp pirmajiem desmit biatlonistiem, ierindojoties astotajā pozīcijā. Diemžēl arī otrajā šaušanā Ilmāram sevišķi labi neveicās, tika pieļautas trīs kļūdas un rezultātā atpalicība no līderiem kļuva arvien ievērojamāka.

Līderis pēc divām šautuvēm bija jaunais norvēģu biatlonists Vegards Gjermundsaugs. Arī pēc pieveiktiem deviņiem kilometriem norvēģis atradās drošā līderpozīcijā, tobrīd savu tuvāko konkurentu Artjomu Tijšenko apsteidzot par pusotru minūti. Pēc deviņiem kilometriem Bricis atradās astotajā pozīcijā, līderim zaudējot nepilnas trīs minūtes, taču bija skaidrs, ka piecas kļūdas šautuvēs ir par daudz, lai cerētu uz vietu labāko desmitniekā. Finišu Ilmārs sasniedza atrodoties sestajā pozīcijā, Gjermundsaugam zaudējot trīs minūtes un vienpadsmit sekundes.

Vēlāk notika izmaiņas arī pirmajā trijniekā. Norvēģi Vegardu Gjermundsaugu uz pagaidu otro vietu nobīdīja cits Norvēģijas biatlonists- Vetle Sjastds Kristiansens, kurš šāva bez kļūdām. Trešo vietu ieņēma Austrijas sportists Lorencs Vēgers. Tikmēr Ilmārs Bricis bija noslīdējis uz trīsdesmit ceturto vietu. Norvēģiem gan dubultuzvaru neļāva svinēt vācu biatlonists Romāns Ress, kas pieļaujot vienu kļūdu šautuvē prata izcīnīt otro vietu.

Tikmēr citiem Latvijas pārstāvjiem veiksme smaidīja vēl mazāk. Ingus Deksnis ar septiņām kļūdām šaušanā uzvarētājam zaudēja nepilnas sešas minūtes un ierindojās deviņdesmit septītajā vietā. Vladislavs Ņedaivodins, līdzīgi kā Deksnis šaujot kļūdījās septiņas reizes, rezultātā ierindoties labāko simtā nespēja, finišējot simtu trešajā pozīcijā.