Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Porziņģim iespaidīgs sākums, bet zaudējums

© scanpix

6. novembrī Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas ''Knicks'' vienība NBA regulārās sezonas ietvaros uzņēma Jūtas ''Jazz'' vienību, atzīstot tās pārākumu ar 114:109.

Kristaps Porziņģis nospēlētajās 33 minūtēs izcēlās ar 28 punktiem, dalot rezultatīvākā spēlētāja godu ar Karmelo Entoniju. Vēl Kristapam astoņas atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni.

Porziņģis spēli uzsāka pamatpieciniekā kopā ar Deriku Rouzu, Kortniju Lī, Karmelo Entoniju un Žoakimu Noā. Pirmais uzbrukums Ņujorkas vienībai gan beidzās neveiksmīgi, tā arī netiekot pie iespējas izdarīt brīvu metienu, kas noveda pie tāla, samocīta Porziņģa tālmetiena, kurš neskāra groza stīpu. Pēc divām minūtēm Kristaps par neveiksmīgo epizodi reabilitējās, realizējot 2+1 gājienu.

Turpmākajās pirmās ceturtdaļas desmit minūtēs Porziņģis burtiski uzsprāga perimetrā. Kristaps realizēja trīs tālmetienus pēc acīgām Rouza un Noā piespēlēm, kā arī vienreiz bija precīzs no pustālās distances. Iespējams, nedaudz iekarsis un uzvilkts pēc veiksmīgajām epizodēm, Porziņģis sapelnīja ātras divas piezīmes, tiekot nomainīts divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām.

Sākoties otrajam spēles ceturksnim, rezultāts bija 30:20 ''Knicks'' labā. Porziņģa vietā veiksmīgi laukumā iesaistījās Kails O`Kvins, atzīmējoties ar efektīgu danku. Tāpat jūtamu pienesumu ''Knicks'' vienībai laukumā deva lietuvietis Mindaugs Kuzminsks, īsā laikā gūstot piecus punktus. Tieši viņu nomainīja Porziņģis, atgriežoties laukumā nepilnas astoņas minūtes līdz puslaika beigām.

Otro ceturtdaļu Ņujorkas komandas sestajam numuram neizdevās iesākt tik veiksmīgi kā pirmo. Netrāpījis pusāķi groza tuvumā kā arī tālmetienu, Kristaps pamanījās nopelnīt savu trešo personisko piezīmi, tiekot nomainīts. ''Knicks'' punktu ražu ar precīziem metieniem no divpunktu zonas regulāri papildināja Entonijs, savukārt ''Jazz'' rindās daudz grozam uzbruka Gordons Heivords. Pēc 24 minūtēm ar rezultātu 54:49 vadībā atradās ''Knicks''. Porziņģis atzīmējās ar 14 punktiem, tos visus gūstot pirmajā ceturtdaļā.

Trešo spēles ceturksni Porziņģis atkal sāka sākumsastāvā. Ar Heivorda, Rūdija Gobēra un Derika Feivorsa pūlēm Jūtas vienība panāca neizšķirtu 60:60. Uzbrukumā Karmelo Entonijs nereti pārturēja bumbu, šķietami ignorējot brīvo Porziņģi. Pēc Gobēra danka viesi pat izvirzījās vadībā, taču Lī un Rouzs uzreiz vadību atguva. Ceturtdaļas vidū pēc gandrīz 20 minūšu klusuma atkal bija precīzs, realizējot pustālo metienu.

Spēle turpināja ritēt punkts punktā. Porziņģis turpināja grozam uzbrukt ar apskaužamu precizitāti, taču viesu rindās iniciatīvu uzņēmās Džordžs Hils. Entonijs spītīgi centās pie punktiem tikt pats, taču, pēc labas pick`n`roll sadarbības ar Rouzu atkal precīzs bija Porziņģis. Kristaps izcēlās arī ar efektīgu bloku aizsardzībā, apturot Deriku Feivorsu. Pirms izšķirošās ceturtdaļas minimāls pārsvars ''Knicks'' komandai - 80:78.

Lieliski ceturtdaļu iesāka ''Jazz'' vienība, veicot izrāvienu 9:0. No izcilām pozīcijām groza apakšā garām meta Rouzs un Brendons Dženingss, taču precīzs no tālās distances bija Lī. Tomēr vadību saglabāja viesi, mājniekiem bieži pārkāpjot noteikumus, kas deva daudz jo daudz iespēju mest soda metienus, turklāt Jūtas komanda to darīja ļoti precīzi.

Jūtas rindās neapturams bija Hils, bet pēc ilgākas pauzes atkal ar bumbu tika apgādāts Porziņģis, kurš bija precīzs no pustālās distances. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Ņujorka atradās iedzinējos ar 95:104. Brīdi vēlāk ar divām skaistām epizodēm cīņā ar Porziņģi izcēlās Gobērs - sākumā izceļoties ar skaistu danku, pēc tam bloķējot viņa metienu aizsardzībā.

Pēdējās spēles minūtes Porziņģis ar soda metieniem piedalījās ''Knicks'' centienos kaut ko vēl vērst par labu spēlē, taču velti. Neatrodot pretzāles Gordonam Heivordam un Džordžam Hilam, Ņujorkas ''Knicks'' piedzīvoja zaudējumu ar 109:114.