Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Eiropas kauss Siguldā jau novembra sākumā

© bobslejs.lv

Eiropas kausa izcīņas kalendārs šajā sezonā sākas ar sacensībām Siguldā – 4.novembrī 1.posmu aizvadīs skeletonisti, bet 5. un 6.novembrī trasē dosies bobsleja divnieku ekipāžas, katrā no dienām sadalot medaļu komplektus. Dalībnieki vēl turpina pieteikties sacensībām, bet jau šobrīd zināms, ka Siguldā uz ledus izies vismaz 20 valstu sportisti, viņu vidū arī Latvijas bobslejisti un skeletonisti, norādīts "Bobslejs.lv" mājas lapā.

Šī ir otrā reize, kad Siguldā tiek uzņemtas Eiropas kausa izcīņas sacensības. Pērn braucienus klātienē vēroja kupls atbalstītāju pulks, ar ko varētu būt skaidrojama arī lielā dalībnieku interese par gaidāmajām sacensībām. Vēl bez sportistiem no Latvijas, savu dalību pieteikušas Vācijas, Krievijas, Austrijas, Šveices, Rumānijas, Polijas, Igaunijas, Beļģijas un citu valstu komandas. Sacensībās tomēr nestartēs šveicietis Beats Hefti, kurš guvis traumu.

Latvijas komandu pārstāvēs pagājušā gada viens no Siguldas posma uzvarētājiem Uģis Žaļims, Oskars Ķibermanis, bet debiju piedzīvos jaunais pilots Ralfs Bērziņš, kurš agrāk nodarbojās ar kamaniņu sportu. No stūmējiem sacensībām pieteikti Matīss Miknis, Jānis Jansons un Māris Priekulis, bet vēl ir iespējamas izmaiņas.

Skeletona sacensībās Latviju pārstāvēs Ivo Šteinbergs, kurš pērn šeit izcīnīja uzvaru, kā arī Krists Netlaus un Kristaps Zeila. Dāmu konkurencē šoreiz nebrauks Endija Tērauda, kura bija labākā no latvietēm pagājušajā sezonā, bet viņas vietā Latvijas godu aizstāvēs Dārta Zunte un Paula Kristiāna Lāce.

Sportisti treniņus trasē aizvadīs jau no 31.oktobra, bet sacensības notiks nedēļas otrajā pusē: piektdien - Eiropas kausa 1.posma sacensības skeletonā vīriešiem un sievietēm, savukārt bobsleja divnieki, gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, sestdien aizvadīs 1.posma sacensības, bet svētdien - 2.posma mačus.

Kā zināms, Eiropas kausa izcīņas tiešraides televīzijā netiek demonstrētas, tāpēc visiem interesentiem novembra pirmajā nedēļas nogalē jābūt Siguldā. Ieeja - bez maksas. Sacensību starplaikā skatītājus izklaidēs dīdžejs. Sestdien un svētdien starta estakādē notiks bērnu vizināšana ar bobsleja četrinieka kamanām.