Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Vasiļjevs labākais Vācijas čempionāta spēlē, Bukartam 1+1 Čehijā

© hokej.zlin.cz

Dažādās Eiropas hokeja līgās spēles aizvadījuši Latvijas hokejisti, bet īpaši priecējuši uzbrucēji Herberts Vasiļjevs un Roberts Bukarts, kuriem veiksmīgas spēles attiecīgi Vācijas DEL līgā un Čehijas Ekstralīgā.

Vācijās DEL hokeja līgā, kas ir spēcīgākais čempionāts Vācijā, spilgtu sniegumu nodemonstrējis pieredzējušais latviešu uzbrucējs Herberts Vasiļjevs. Krēfeldes ''Pinguine'' 3:2 uzvarā pēcspēles metienos pret ''Wild Wing'' 40 gadus vecais hokejists guva komandas otros vārtus (2:0) un realizēja izšķirošo pēcspēles metienu. Herberts arī tika atzīts par spēles labāko spēlētāju.

Vācijas čempionātā spēli aizvadīja arī Latvijas hokeja aizsargs Arvīds Reķis. 37 gadus vecais spēlētājs bija Augsburgas ''Panthers'' ceturtajā maiņā. Mūsējais pie rezultativitātes punktiem šajā spēlē netika, bet viņa pārstāvētā komanda ar 3:2 pieveica Diseldorfas hokejistus.

Čehijas Ekstralīgā kārtējo reizi rezultatīvu sniegumu demonstrējis latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts, bet viņa pārstāvētā ''PSG Zlin'' ar 4:1 pieveica ''Verva''. Bukarts atdeva rezultatīvu piespēli pirmajā vārtu guvumā, kā arī pats ar precīzu metienu panāca 3:1 pārsvaru mājiniekiem. Bukarts ar septiņiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm 14 spēlēs ir komandas rezultatīvākais hokejists. Hradeckrāloves "Mountfield" bez Andra Džeriņa sastāvā ar 5:1 pieveica Brno ''Kometa''.

Norvēģijas spēcīgākajā čempionātā ''Get-Ligaen'' pirmajā maiņā spēlējis ''Lorenskog'' aizsargs 1997. gadā dzimušais latvietis Maksims Ponomarenko. Komanda ar 3:1 apspēlēja ''Frisk Asker'' hokejistus, bet Latvijas pārstāvis šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem.

Izmantotie resursi:
Startseite | Telekom Eishockey
Hokej.cz - web českého hokeje
http://www.scoreboard.com/no/kamp/frisk-asker-lrenskog-2016-2017/0re3MWx5/#kampoppsummering|lagoppstillinger;1
ligue_magnus.stats.pointstreak.com