Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Ventspils" pārliecinoši pieveic arī čempioni "Valmieru/Ordo"

© bkventspils.lv

Centrālā spēle "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) šovakar risinājās Valmierā, kur pašreizējie valsts čempioni, "Valmiera/Ordo" basketbolisti, atzina bez zaudējumiem spēlējošo ventspilnieku pārākumu - 79:94.

Pagājušajā nedēļas nogalē pašreizējie Latvijas čempioni saņēma pamatīgu un negaidītu pērienu no "Barons kvartāla", kapitulējot ar 71:104. Tikmēr "Ventspils" LBL turpina savus pretiniekus uzvarēt ar vismaz 21 punkta pārsvaru, bet no uzvaru takas lika nokāpt zaudējums FIBA Čempionu līgā. Ventspilnieki par katru centu gribēja saglabāt perfektu bilanci LBL turnīrā, kamēr "Valmiera/Ordo", pastiprinoties ar bijušo "Ventspils" spēlētāju Damjēru Pitsu, centās izcīnīt šosezon pirmo zīmīgo panākumu pret līgas līdervienību. Jāpiezīmē, ka valmieriešiem pārspēt "Ventspili" izdevās īsi pirms sezonas sākuma, kad savā laukumā izdevās uzvarēt Baltijas basketbola līgas kausa izcīņā.

Maču labāk sāka ventspilnieki, kuri ne bez grūtībām, bet spēja gūt punktus. Tikmēr valmierieši daudz uzbruka no pustālās distances, bet mēģinājumi bija nesekmīgi. Tā pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm rezultāts bija jau 8:0. Turpinājumā spēle kļuva līdzīgāka, kā arī rezultāta starpība būtiski nemainījās. Ventspilnieki bieži spēja ar caurgājieniem tikt pie viegliem punktiem, palielinot savu pārsvaru līdz 11 punktiem (19:8). Turpinājumā mājiniekiem izdevās veikt 8:2 izrāvienu, bet tad ar pieciem punktiem atbildēja viesi. Pēdējais vārds pirmajā ceturtdaļā bija Jānim Kaufmanim, kurš realizēja tālmetienu - 26:19.

Otro ceturtdaļu ar 12:2 izrāvienu sāka "Ventspils" basketbolisti, nostiprinot savu vadību. Tā pēc trīs spēlētām minūtēm un Toma Leimaņa precīzā tālmetiena Uvis Helmanis ņēma minūtes pārtraukumu. Ar ātrām pārejām uzbrukumā viesi turpināja demolēt pretinieku aizsardzību, pirmo reizi sasniedzot vairāk nekā 20 punktu pārsvaru (42:21). Izrāvienu pārtrauca Jānis Kaufmanis, realizējot tālmetienu. Neskatoties uz to, ventspilnieki turpināja dominēt laukumā, regulāri apspēlējot mājinieku aizsardzību, tiekot pie viegliem punktiem. Valmierieši pie punktiem tika daudz grūtāk vai pēc noteikumu pārkāpumiem no soda metiena atzīmes. Cīņa sāka ritēt punkts punktā, bet pēc puslaika "Ventspils" bija pārliecinošā vadībā ar rezultātu 55:32.

Pēc lielā pārtraukuma nekas būtiski nemainījās. Valmierieši nepilnās trīs minūtēs sakrāja piezīmju normu, bet rezultāta starpība tuvojās 30 punktu atzīmei. Līdz ceturtdaļas vidum mājinieki uzlaboja savu sniegumu, izlīdzinot spēli. Viesu pārsvars gan vēl joprojām bija pārāk liels, lai Valmieras komanda varētu uz kaut ko cerēt šajā mačā. Nelielu lūzumu veica Damjērs Pitss, īsā laikā papildinot mājinieku kontu ar septiņiem punktiem, kas Kārlim Muižniekam lika pieprasīt pārtraukumu (51:71). Pēc pārtraukuma četrus punktus guva ventspilnieki, bet ar precīzu un sarežģītu tālmetienu atbildēja Ervīns Jonāts. Valmieras komanda pārgāja uz zonas aizsardzību, kas pretiniekiem radīja nelielas grūtības. Pēc 30 spēlētām minūtēm "Ventspils" saglabāja pārliecinošu vadību - 80:60.

Ceturtajā ceturtdaļā mājinieki turpināja savu izrāvienu, sadeldējot deficītu līdz 12 punktiem (70:82). Tādējādi piecas minūtes līdz pamatlaika beigām spēle kļuva krietni interesantāka, pat, ja par vienīgo intrigu varēja uzskatīt to, vai "Ventspils" nespēs uzvarēt oponentus vairāk nekā ar 21 punkta pārsvaru. Viesi sāka daudz aktīvāk spēlēt aizsardzībā, atjaunojot 18 punktu pārsvaru (88:70). Paviršības nākamajos uzbrukumos ļāva "Valmierai/Ordo" atgūt zaudēto, pēc Mārtiņa Laksas sekmīgā trīs punktu gājiena rezultāta starpība sadilstot līdz 13 punktiem. Zem 10 punktiem valmierieši nespēja palīst - gluži otrādi. "Ventspils" izmantoja pretinieku nepacietību, lai atjaunotu 19 punktu pārsvaru. Tādējādi ventspilnieki tika pie iespējas savākt savu rezultāta starpības normu "Olybet" LBL turnīrā. Aigars Šķēle nerealizēja tālmetienu, kas to ļautu paveikt, bet mačs noslēdzās ar Jāņa Kaufmaņa precīzo tālu trīspunktu metienu. Tas gan neliedza "Ventspilij" svinēt kārtējo pārliecinošo uzvaru ar rezultātu 94:79.

Uzvarētāju rindās ar 17 punktiem izcēlās Folarins Kempbels, bet 14 punkti un sešas atlēkušās bumbas Ronaldam Zaķim. Valmieras komandas labā 21 punktu guva Jānis Kaufmanis, bet pa 15 punktiem Damjēram Pitsam un Mārtiņam Laksam, kurš izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas.