Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Porziņģim pieci punkti un trīs bloki uzvarā pēdējā pārbaudes spēlē

© Scanpix

Kristaps Porziņģis noslēdzis pirmssezonas pārbaudes spēļu ciklu NBA kluba Ņujorkas „Knicks” sastāvā, palīdzot komandai ar 116:111 pieveikt Bruklinas „Nets”. No sešām pārbaudes spēlēm „Knicks” uzvarēja četrās.

Kristaps Porziņģis šodienas mačā laukumā pavadīja 22 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus (1p. 1/2, 2p. 2/4, 3p. 0/3). Latvijas uzbrucējs arī savāca piecas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja un izcēlās ar trim bloķētiem metieniem, taču pieļāva četras kļūdas un trīsreiz pārkāpa noteikumus.

Porziņģis līdz ar to piedalījies visās sešās „Knicks” pārbaudes spēlēs pirms jaunās sezonas sākuma, kas paredzēts nākamās nedēļas vidū. Vidēji spēlē Porziņģis guva 13.8 punktus, un šodienas rezultativitāte viņam bija zemākā pirmssezonā. Aizvadot mazāku spēles laiku nekā varēs sagaidīt regulārās sezonas gaitā, Porziņģis pārbaudes spēlēs arī vidēji savāca 4.5 atlēkušās bumbas un bloķēja 1.8 pretinieku metienus.

Šī bija „Knicks” otrā spēle divās dienās, un atšķirībā no vakardienas ierindā bija arī Karmelo Entonijs, kurš izcēlās ar 21 punktu nospēlētajās 30 minūtēs. Vairākkārt kļūdas pieļāva gan arī viņš, tāpat arī franču centrs Žoakims Noā, un viņi kopā ar Porziņģi trijatā bija atbildīgi par 12 no „Knicks” 24 kļūdām.

„Knicks” sākumsastāvā šoreiz devās Saša Vujačičs, nevis Brendons Dženingss, kurš tika iemēģināts rezervista lomā, kas, visticamāk, viņam paliks pēc Derika Rouza atgriešanās sastāvā no tiesu darbiem. Dženingss tik un tā paspēja izdarīt sešas rezultatīvas piespēles, kamēŗ lietuvietis Mindaugs Kuzminsks 20 minūtēs sameta 10 punktus.

„Knicks” pārbaudes spēļu ciklu noslēdza uz pozitīvas nots, uzvarot ar 116:111. Ņujorkas komanda dažu punktu vadībā atradās visu ceturto ceturtdaļu, un to nespēja mainīt arī Džeremija Lina pūles. „Nets” saspēles vadītājs Lins, kurš basketbola pasaulei lika sevi iepazīt tieši „Knicks” sastāvā, guva 24 punktus un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles.

Porziņģa pirmā regulārās sezonas spēle paredzēta naktī uz 26. oktobri pret „Cavaliers”. Tajā pašā dienā sezonu sāks arī „Spurs” ar debitantu Dāvi Bertānu, sacenšoties ar „Warriors”, tiesa, Bertānam vēl priekšā viena pārbaudes spēles rītnakt pret Hjūstonas „Rockets”.