Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Baumanis un Nitišs pēc pirmās dienas Biķerniekos starp 12 ātrākajiem

© f64/ Vladislavs Proškins

Pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posmā Biķernieku trasē pēc pirmajām divām kvalifikācijas kārtām Jānis Baumanis ieņem septīto vietu, kamēr Reinis Nitišs atrodas 12. pozīcijā. Cīņu par pusfinālu "SuperCar" klasē sportisti turpinās svētdien.

"Olsbergs MSE" komandu pārstāvošais Nitišs pirmajā kvalifikācijas braucienā pēc starta aizbrauca otrais, džokera apli veica beigās un arī finišā iebrauca otrais, zaudējot tikai leģendārajam rallistam Sebastjēnam Lēbam. Tālu aizmugurē kā trešais finišēja bijušais rallists Džidži Galli.

Baumanis, kurš pārstāv "World RX Team Austria" vienību, tikmēr savā braucienā pēc starta bija trešais un ilgi mēģināja tikt garām Kenam Blokam, kurš autosporta pasaulē pazīstams kā, iespējams, lielākais šova meistars. Tas latvietim izdevās pēc džokera apļa veikšanas, tomēr situāciju bija pamanījies izmantot bijušais DTM čempions Timo Šaiders, tobrīd paceļoties uz otro vietu. Baumanis finišēja trešais, atstājot Bloku sev aiz muguras. Uzvarēja Timijs Hansens.

"Otrajā braucienā jābūt labāk, jo knapi uz starta izgājām," pēc pirmās kvalifikācijas teica Baumanis. "20 minūtes pirms starta mašīnas pārnesumkārba un sajūgs vēl bija nost, jo tas nokūpēja sildot mašīnu. Tiku līdz starta līnijai, bet, ja būtu sacensības jāuzsāk par minūti ātrāk, nebūtu paspējis. Vēl joprojām ātrumkārba neslēdzas kā vajag, nāksies skatīties, ko darīt. Trase ir tā pati, kas NEZ sacensībās, tā ka neliela pieredze man ir, bet toreiz tomēr bija cita mašīna."

Pēc pirmās kvalifikācijas kārtas kopējos rezultātos 23 sportistu konkurencē Baumanis ieņēma devīto vietu, bet Nitišs bija iekārtojies uzreiz aiz viņa - desmitais. Līderpozīcijā atradās Hansens, kurš, kā minēts, startēja vienā braucienā ar Baumani un uzvarēja.

Otrajā kvalifikācijā vienā braucienā trasē tikās abi latviešu piloti. Baumanis pēc starta nonāca trešajā vietā, ātri tika garām Deivī Žanī, bet atlikušo brauciena daļu pavadīja aiz Šaidera, tā arī netiekot viņam garām. Nitišs pēc starta bija pēdējais un piektais arī finišēja. Abi latvieši, kā arī ātrākie brauciena sportisti, džokera apli veica pirms finiša. Uzvarēja Johans Kristofersons, bet Šaiders finišēja otrais.

Otrajā kvalifikācijā summā ātrāko laiku sasniedza Kristofersons, Baumanis ierindojās astotajā vietā, bet Nitišs pēc ne tik veiksmīga brauciena pirmajā desmitniekā neiekļuva un palika divpadsmitais.

Tikmēr pēc aizvadītām divām kārtām Bloka komandas biedrs Bakeruds kļuvis par pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posma līderi, Hansens pašlaik ir otrais, bet trešo vietu ieņem Kristofersons. Arī Latvijas pārstāvji provizoriski ir starp "Top 12" braucējiem, kas pēc svētdien atlikušajām divām kvalifikācijām turpinās cīņu pusfinālā - Baumanis pašlaik septītais, kamēr Nitišs ierindojas 12. pozīcijā.