Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Itālija atsakās no 2023. gada Pasaules kausa regbijā rīkošanas

© Scanpix

Itālijas regbija savienība ir paziņojusi, ka atsauc savu pieteikumu 2023. gada regbija Pasaules kausa rīkošanai, pamatojot to ar pārlieku lielajām izmaksām, ko radīs šis pasākums.

Iepriekš ziņojām, ka 2023. gada Pasaules kausu regbijā vēlas rīkot četras valstis - Itālija, Francija, Īrija un DĀR. Tomēr, šajās dienās ir kļuvis zināms, ka pretendentu skaits samazināsies līdz trim, jo Itālijas regbija savienības vadība ir nolēmusi atsaukt savu pieteikumu. Pamatojums šim radikālajam solim ir pārāk lielās izmaksas, ko radīs grandiozā sporta pasākuma rīkošana Romā.

"Piesakoties rīkot 2023. gada Pasaules kausu regbijā, mēs rēķinājāmies, ka Roma būs viena no tām pilsētām, kas kandidēs uz 2024. gada vasaras olimpiādes rīkošanu, taču līdz ar mūsu Olimpiskās komitejas soli un Itālijas galvaspilsētas kandidatūras atsaukumu, tas pats ir jādara arī mums," teikts oficiālajā paziņojumā, "Tiesa, mēs vēl aizvien uzskatām, ka rīkojot Pasaules kausu Itālijā, tam būtu neapstrīdami plusi, bet mūsu regbija infrastruktūra saņemtu to nepieciešamo atbalstu, lai padarītu regbija spēli vēl populārāku. Mēs labi saprotam no kā atsakāmies, taču mums nav nekāda pamata virzīt Romas kandidatūru tālāk, nepietiekamā finansējuma dēļ."

Atgādināsim, ka tieši pirms nedēļas Romas pilsētas pārstāvji atsauca pilsētas kandidatūru no olimpisko spēļu rīkotājpilsētu konkursa.

Līdz ar to, kā jau minēts, par 2023. gada Pasaules kausa rīkošanu sacentīsies trīs valstis - Francija, DĀR un Īrija. Jāpiebilst, ka visas trīs kandidātes jau ir uzņēmušas Pasaules kausu savās mājās, taču Īrija vēl nekad nav bijusi kā vienīgā turnīra organizētāja.



Lēmums par 2023. gada Pasaules kausa mājvietu tiks pieņemts 2017.gada novembrī.