Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ziemas peldētāji gatavi sākt sezonu

© F64

Svētdien, 2.oktobrī pulksten 11.00 pie Bulduru glābšanas stacijas ziemas peldēšanas sezonu atklās ziemas peldētāju biedrības Latvijas ronis dalībnieki un viņu viesi no citiem Latvijas ziemas peldētāju klubiem.

Ziemas peldēšanas sezona tradicionāli ilgst no oktobra pirmās svētdienas līdz marta pēdējai svētdienai. Šajā laikā ziemas peldētāji, tautā saukti par "roņiem", regulāri tiekas un peld atklātās ūdens tilpnēs, neatkarīgi no laika apstākļiem. Sezonas laikā tiek rīkotas dažādas "roņu" aktivitātes - skates, karnevāli, sacensības.

Pasaules ziemas peldēšanas čempionāts tiek rīkots reizi divos gados, un šī ir "tukšā" sezona. Toties Latvijas "roņi" piedalīsies Pasaules ziemas peldēšanas kausa izcīņā, kuras pirmais posms notiks Latvijā - 4.novembrī un 5.novembrī Jelgavā, kā arī citās starptautiskās sacensībās. Savukārt Latvijas atklātais ziemas peldēšanas čempionāts šosezon plānots 2017.gada 21.janvārī Liepājā un 25.februārī Jūrmalā.

Šosvētdien, atklāšanas pasākuma laikā, roņi tiks iepazīstināti ar jaunās sezonas pasākumu kalendāru, to var atrast arī biedrības Latvijas ronis mājas lapā www.latvijasronis.lv . Sezonas atklāšanas pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti - gan jau pieredzējušie roņi, gan arī tie, kuri vēl tikai vēlās kļūt par ziemas peldētājiem.

Pavisam Latvijā ir ap 200 aktīvo ziemas peldētāju, kuri apvienojušies klubos, vai arī nodarbojas ar šo veselīgo sporta veidu individuāli.