Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Panarins vēlas vairāk nekā sešus miljonus sezonā

© Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas pagājušās sezonas labāko debitantu atzītais krievu uzbrucējs Artēmijs Panarins vēlas pagarināt līgumu ar Čikāgas "Blackhawks". Avoti vēsta, ka viņš cer saņemt vairāk nekā sešus miljonus gadā.

Kļuvis par vienu no Kontinentālās hokeja līgas spožākajām zvaigznēm, Artēmijs Panarins uz Ziemeļameriku devās pirms pagājušās sezonas, pievienojoties Nacionālās hokeja līgas čempionei Čikāgas "Blackhawks". Ātri izdevās atrast saikni ar amerikāni Patriku Keinu, un 24 gadus vecais kreisās malas uzbrucējs 80 regulārā čempionāta mačos guva 30 vārtus un savāca 77 punktus, tiekot atzīts par līgas labāko debitantu.

Panarinam ir līgums līdz nākamās sezonas beigām, taču viņa aģents Toms Lins un Čikāgas "Blackhawks" ģenerālmenedžeris Stens Boumens sākuši pārrunas par jaunu vienošanos. "Artēmijs ir mūsu komandas liela daļa. Esam priecīgi par viņa parādīto sniegumu pagājušajā sezonā un ceram, ka tas būs labs atspēriena punkts. Respektēju Tomu, kuram Artēmijs ļoti uzticas. Strādāsim, lai izdotos parakstīt jaunu līgumu," sacīja Boumens.

Tiek vēstīts, ka Panarins vēlas līgumu uz sešām sezonām, katrā saņemot vairāk nekā sešus miljonus dolāru, un Čikāgas "Blackhawks" tas varētu sagādāt problēmas. Komandas rīcībā ir astoņi hokejisti, kuri pelna vismaz četrus miljonus, ieskaitot kapteini Džonatanu Teivzu un Keinu, kuri saņems 10,5 miljonus gadā.

Algu griesti ir 73 miljoni dolāru. Pirms pagājušās sezonas Boumenam un Čikāgas "Blackhawks" neizdevās vienoties ar Brendonu Sādu, un ātrais malējais uzbrucējs pārcēlās uz Kolumbusas "Blue Jackets".