Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

VEF budžets 1,4 miljoni, mērķi: LBL zelts un VTB "play-off"

Rīgas VEF jaunais prezidents Edgars Jaunups © Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Basketbola kluba "VEF Rīga" mērķis 2017. gada sezonā ir izcīnīt piekto Latvijas titulu un iekļūt VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs, otrdien, 27. septembrī, preses konferencē "The Left Door Bar" telpās teica kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Četrkārtējie Latvijas čempioni spēlēs divos turnīros - “Olybet” Latvijas basketbola līgā (divi apļi, 18 spēles) un VTB Vienotajā līgā (divi apļi, 24 spēles). Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, kad VTB līgā spēlēja 16 komandas, šosezon pamatturnīrā būs par sešām spēlēm mazāk.

VTB līgas regulārā sezona sāksies 2. oktobrī un turpināsies līdz 2017. gada 23. aprīlim. Katra komanda aizvadīs 24 spēles, pret katru pretinieku pa vienai reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies astoņi spēcīgākie klubi.

“VEF Rīga” sezonu VTB līgā sāks 8. oktobrī, izbraukumā sacenšoties pret Himkiem. Pirmā mājas spēle paredzēta 6. novembrī, Rīgas arēnā uzņemot “Tsmoki Minsk” vienību. Līdz gadu mijai Rīgā paredzētas vēl divas spēles. Spēle pret "Nizhny Novgorod", kura bija ieplānota 16. oktobrī, pārcelta uz 2017. gadu, jo šajā datumā nav pieejama ne Rīgas arēna, ne "Elektrum" Olimpiskais centrs.

VEF sastāvs: Jānis Blūms, Mārtiņš Meiers, Armands Šķēle, Kaspars Vecvagars, Iļja Gromovs, Arnolds Helmanis, Eduards Hāzners, Niks Jansons, Arns Labucks, Kristofers Ričardss, Abduls Gadijs, Nemaņja Bezbradica (divu mēnešu pārbaudes laiks). Treneri: Jānis Gailītis, Jevgeņijs Kosuškins, Raimonds Feldmanis.

Edgars Jaunups, "VEF Rīga" padomes priekšsētājs
“Desmitā sezona ir īpašs posms kluba dzīvē. Esam gandarīti, ka 2007.gadā domubiedru grupā pieņemām lēmumu atjaunot VEF. Nevienu brīdi neesam to nožēlojuši. Sagaidot desmito sezonu, ir gan gandarījums, gan satraukums. Uzskatām, ka komanda var un tai vajadzētu sasniegt izvirzītos mērķus - piekto LBL titulu un vietu VTB līgas izslēgšanas spēlēs.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionu ģeogrāfija paplašinājās. Latvijas Basketbola līga kļūst arvien konkurētspējīgāka un jārēķinās ar nopietnu konkurenci. Esam tuvu optimālajam sastāvam un apmierināti ar starpsezonā paveikto darbu. Šajā laikā nomainījies kluba prezidents un pievienojies jauns atbalstītājs - šosezon, un ceru, ilgākā laika posmā, mūs atbalstīs AS “Rietumu banka”.

Rūpējoties par sociālo atbildību, daudz plašāka izvērtīsies sadarbība ar fondu “Mākslai vajag telpu”. Desmitās sezonas formas rotās logotips “Mākslai vajag telpu”. Savas infrastruktūras izveide un attīstība ir vienlīdz aktuāla gan sportā, gan mākslā.

LBL vienojusies ar “Lattelecom” par spēļu pārraidīšanu “Best 4 sport” kanālā. VEF risina sarunas ar “Lattelecom”, kas tuvākajā laikā noslēgsies ar formāla līguma parakstīšanu. Pateicamies par sadarbību mūsu iepriekšējiem partneriem “TV 24”.

Atgriezīsimies pie tradīcijas aizvadīt regulārās sezonas spēles pilsētās, kurās nav LBL klubu. Lēmums spēlēt reģionos nav saistīts ar ekonomiskiem apsvērumiem. Pagājusī sezona parādīja, ka Rīgas skatītājiem maz interesē LBL regulārās sezonas spēles, savukārt reģionos interese un atsaucība ir daudz lielāka, ieskaitot pašvaldību ieinteresētību un finanšu atbalstu.

Turpināsim iesāktās iniciatīvas. Sadarībā ar Rīgas Domi rīkosim VEF skolu superlīgu. Oktobrī sociālajos tīklos izsludināsim jaunu aktivitāti, kuras ietvaros vienā Rīgas skolā un vienā reģionu skolā uzstādīsim brīvdabas basketbola grozu. Lielu uzsvaru liksim uz VEF skolas attīstību. Esam pārliecināti, ka mūsu sadarbība kļūs stabilāka.

Nodrošināsim Rīgas līdzjutējiem pietiekami daudz spēļu augstā līmenī. Iepriekš esam pārliecinājušies, ka ir noteiktas kategorijas spēles, kuras rīdziniekiem neinteresē. Lūzums pienāk izslēgšanas spēlēs, kad tiekas daudzas līdzvērtīgas komandas. Ceram ar laiku atjaunot interesi 2007. gada līmenī, kad uz LBL izslēgšanas spēlēm Rīgas arēnā nāca 5-7 tūkstoši līdzjutēju.

VEF ir veicinājis LBL līmeņa klubu rašanos Jēkabpilī un Saldū. Jā, Saldus šobrīd spēlē otrajā divīzijā, taču precedents bija ļoti pozitīvs. Ticam, ka tādējādi varam vairāk dot Latvijas basketbolam. Noziedzīgi, ka Daugavpilī nav virslīgas līmeņa komandas. LBL Zvaigžņu spēle un citi pasākumi apliecinājuši, ka Daugavpilī ir pietiekama interese par basketbolu."