Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Porziņģis: Mana bumbas pārvaldīšanas tehnika kļuvusi daudz labāka

© SCANPIX

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis pirmdien notikušajā mediju dienā atzīmēja, ka pirms savas otrās sezonas līgā daudz strādājis pie spēles ar muguru pret grozu, tai pašā laikā uzlabojis arī savu bumbas pārvaldīšanas tehniku.

"Tagad zinu, ko varu sagaidīt [no sezonas]. Sezona ir gara, tajā ir 82 spēles. Zinu, ko nozīmē divas spēles pēc kārtas vai četras spēles ar dažu dienu pauzi," Porziņģis norādīja, ka otrajai sezonai jūtas gatavāks nekā debijas gadam līgā. "Esmu gatavs, ka pret mani ciešāk spēlēs aizsardzībā un, neraugoties uz to, likt savam uzbrukumam izdoties."

"Pagājušajā sezonā pieļāvu mazu kļūdu. Viss, ko darīju, bija strādāšana pie ķermeņa augšdaļas attīstīšanas, lai kļūtu lielāks. Šajā vasarā koncentrējos uz ķermeņa apakšdaļas spēku, uz kājām un iekšējo muskulatūru. Tur jābūt spēkam, lai aizsardzībā varētu noturēt pretiniekus, un tas palīdz arī uzbrukumā," atklāja latviešu spēka uzbrucējs.

Porziņģis norādīja, ka turpinājis attīstīt arī savu spēli ar muguru pret grozu: "Strādāju pie tā daudz. Neesmu gan pārliecināts, cik daudz mani izmantos kā posta spēlētāju. Mana bumbas pārvaldīšanas tehnika kļuvusi daudz labāka. Ja būs jāspēlē arī kā centram, noteikti iegūšu priekšrocības."

"Mana dribla tehnika ir daudz labāka. Jūtos daudz komfortablāk, vedot bumbu pāri laukumam. Jūtos komfortablāk, darbojoties ar bumbu," Kristaps komentēja to, pie kā strādājis vairāk šajā starpsezonā. Neiztika arī bez Porziņģim ierastās humora devas. "Tas notika tāpēc, ka spēlējām savā starpā ar puišiem un visiem bija vienādi krekli, līdz ar to nezināju, kam piespēlēt. Tāpēc labāk nepiespēlēju bumbu, bet pats to vedu pāri laukumam. Tā arī notika. Varbūt dīvaini, bet tas palīdzēja man sajust lielāku pārliecību, spēlējot ar bumbu."