Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Karsums asistē uzvaras vārtos pār "Lokomotiv"

© SCANPIX

Lai gan spēles laikā esot iedzinējos ar divu vārtu deficītu, pirmdien pirmo uzvaru pēc diviem zaudējumiem Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) izcīnīja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dynamo" vienība, kas pagarinājumā ar rezultātu 4:3 pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv".

Iepriekš "Dynamo" mājās zaudēja "Torpedo" (0:1) un Minskas "Dinamo" (0:3). Šodien beidzot izdevās atkal gūt vārtus, tomēr ilgu laiku izskatījās, ka Jaroslavļas "Lokomotiv" pieveikt neizdosies tik un tā. Aleksandrs Ribakovs pirmās trešdaļas beigu daļā izvirzīja maskaviešus vadībā, taču otrajā trešdaļā viesi guva trīs vārtus un pārņēma vadību (3:1).

Pēdējā trešdaļā Aleksejs Cvetkovs samazināja starpību līdz 2:3, bet bijušais rīdzinieks Mets Robinsons 44 sekundes pirms beigām, kad "Dynamo" jau bija nomainījusi vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, panāca izlīdzinājumu (3:3). Pagarinājuma trešajā minūtē pēc Karsuma piespēles uzvaru "Dynamo" atveda Cvetkovs, kuram tie bija otrie vārti mačā - 4:3.

Mārtiņš Karsums šodien uz ledus bija 15 minūtes un 19 sekundes, izcēlās ar rezultatīvu piespēli, uzvarēja divos no četriem iemetieniem, veica piecus spēka paņēmienus un reizi bloķēja metienu. Karsumam šosezon pagaidām izdevies sakrāt piecus rezultativitātes punktus (2+3).

Mājas spēļu tūrē vēl palikusi viena spēle, trešdien uzņemot Maskavas apgabala "Vityaz".

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja čempione Magņitogorskas "Metallurg", kas ar 3:1 viesos uzveica Omskas "Avangard". Omskiešiem tas bija pirmais zaudējums pēc četrām uzvarām. Savukārt Minskas "Dinamo", pateicoties bijušā Rīgas "dinamieša" Meta Elisona vārtu guvumam četras ar pusi minūtes pirms beigām, Kazaņā uzveica vietējo "Ak Bars" - 5:3. Minskai tā bija trešā uzvara pēc kārtas.