Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Girgensons gūst vārtus "Sabres" pirmajā pārbaudes spēlē

© SCANPIX

Zemgus Girgensons izcēlās ar Bufalo "Sabres" vienīgo vārtu guvumu NHL pārbaudes spēļu cikla sākumā, kurā ar 1:2 tika zaudēts "Wild". Savukārt Rodrigo Ābols un Mārtiņš Dzierkals atskaitīti no savu NHL klubu treniņnometnēm un atgriezušies junioru komandās.

„Sabres” pirmajā pārbaudes spēlē Zemgus Girgensonsbija otrajā uzbrucēju virknējumā ar Braienu Džiontu un Markusu Foliņjo, ar kuriem viņš tika iespēlēts vienā maiņā jau treniņnometnes sākumā.

Mačā pret Minesotas „Wild” Girgensons izcēlās pirmā perioda izskaņā, kad izbrīvēja sev uz brīdi brīvu vietu vārtu priekšā, sagaidīja vārtsarga atsisto ripu pēc partnera uzmetiena vārtiem un ar ašu atkārtoto metienu atklāja rezultātu. Rezultatīva piespēle tika ieskaitīta pagājušajā sezonā NCAA spēlējušajam Keisijam Nelsonam, 24 gadus vecam aizsargam, kurš „Sabres” rindās pagaidām aizvadījis septiņas NHL spēles.

Otrais periods pagāja bez vārtu guvuma, tāpat kā lielākā daļa trešā perioda, un viss liecināja par pagarinājuma nepieciešamību. Taču pēdējā minūtē noraidījumu par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju nopelnīja Evanders Keins, un „Wild” paspēja realizēt vairākumu četras sekundes pirms pamatlaika beigām, uzvarot ar 2:1. Girgensona vārti līdz ar to palika vienīgie „Sabres” hokejistu izpildījumā.

Nākamo pārbaudes spēli „Sabres” aizvadīs jau rīt, kad atšķirībā no šodienas spēle pret „Senators” tiks pārraidīta arī televīzijā. Rīt mačs paredzēts arī Tampabejas „Lightning” vienībai. Abi Tampas vārtsargi Bens Bišops un Andrejs Vasiļevskis piedalījās Pasaules kausa izcīņā un pilnvērtīgi kluba treniņnometnē vēl nav iesaistījušies, līdz ar to rītdienas „Lightning” spēlē vārtos varētu stāties Kristers Gudļevskis. "Lightning" treneri pagaidām gan vēl sastāvu pirmajai pārbaudes spēlei nav paziņojuši.

Pārbaudes spēli aizvadīja arī Toronto „Maple Leafs” (3:6 pret „Senators”), taču iespēja netika dota Mārtiņam Dzierkalam, kurš „Maple Leafs” treniņnometni bija atstājis jau spēles rītā. Viņš pievienosies savam QJMHL klubam Ruānas Norandas „Huskies”, un Kanādas junioru komanda vēsta, ka Dzierkals, kurš „Maple Leafs” treniņnometnē bija trešais jaunākais uzbrucējs, piedalīsies jau nākamajā QJMHL mačā naktī uz ceturtdienu.

Tāpat arī Rietumu Hokeja līgas (WHL) vienības Portlendas „Winterhawks” rīcība atgriezies Rodrigo Ābols, kurš kopā ar vēl pieciem hokejistiem kļuvuši par pirmajiem atskaitītajiem no ”Canucks” treniņnometnes.