Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šovakar Pasaules kausa pusfinālā Zviedrija cīnīsies pret Eiropu

© Scanpix

Pasaules kausa finālā, kur uzvarētājs tiks noteikts sērijā līdz divām uzvarām, jānoskaidro mājinieces Kanādas pretiniece. Otro ceļazīmi šovakar pulksten 20:00 sadalīs Zviedrijas izlase un pārsteidzošā Eiropas komanda.

Eiropas komandas sastāvu veido astoņu valstu pārstāvji - seši vācieši, pieci slovāki, četri šveicieši, trīs dāņi, viens norvēģis, austrietis, francūzis un komandas kapteinis Anže Kopitars no Slovēnijas. Pirms Pasaules kausa bija daudz jautājumu par viņu varējumu. Lielākā daļa hokejistu nekad nebija bijuši vienā komandā, tāpat nebija himnas, kuru spēlēt pirms mačiem, un tas radīja šaubas par motivāciju jeb tās trūkumu.

Tomēr eiropieši kļuvuši par turnīra lielāko pārsteigumu - trīs spēlēs zaudēts tikai Kanādai, bet mājās aizsūtīti čehi un Amerikas Savienotās Valstis, kurus izdevās atstāt sausā atklāšanas mačā. Rezultātu jau piektajā minūtē atklāja slovāks Marians Gaboriks, un turpinājumā pārsvars tikai auga. Jaroslava Halāka vārti tika apdraudēti divreiz biežāk, tomēr nekādus lielos brīnumus viņam nebija jādemonstrē.

"Pusfinālā esam iekļuvuši pelnīti, un spēlētāji par to ir pelnījuši cieņu. Duelī pret Zviedriju neuzskatu, ka esam pastarīši vai vājāka komanda," apņēmīgi pauda Eiropas galvenais treneris Ralfs Krīgers. Bijušais Šveices izlases vadītājs, kurš Ziemeļamerikā strādājis tikai ar Edmontonas "Oilers", norādīja, ka komandas motivācija ir ļoti vienkārša - parasti hokejisti un viņu valstsvienības jau būtu izslēgtas no tālākas cīņas, un otras iespējas var nebūt.

Eiropa un Zviedrija tikās pēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa, un iznākums bija negaidīts - eiropieši ņēma pārliecinošu virsroku ar 6:2. Kad vārtsargam Henrikam Lundkvistam, kurš ir zviedru svarīgākā atslēga uz veiksmes vārtiem - turnīrā atvairīts 81 no 85 metieniem -, tika jautāts, vai viņš neveiksmē redzēja ko pozitīvu, atbilde bija vairāk nekā asprātīga: jā, to, ka tuvojas piektdiena un nedēļas nogale.