Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Ventspils" neizmanto pāris izcilas iespējas Liepājā un attālinās no titula

© f64

Vakar "SynotTip" Virslīgas 22. kārtas spēlē Kurzemes derbijā "Liepāja" savu skatītāju priekšā nocīnījās 0:0 ar "Ventspili". Šāds rezultāts principā attālināja abas komandas no to mērķiem - ventspilniekus no titula, liepājniekus no medaļām. Ja "Liepājai" vēl daudz kas priekšā, "Ventspils" iespējas panākt "Spartaku" strauji rūk.

Tabula un mērķi
Starp vārdiem "Kurzemes derbijs" un "principialitāte" var likt vienādības zīmi, bet šoreiz spēlei arī no turnīra viedokļa bija milzīga nozīme - "Ventspils" uzvaras gadījumā reāli turpinātu cīņu pat par zeltu (un līderim Jūrmalas "Spartakam" Daugavpilī spiestu uz smadzenēm, ka pārsvars tabulā ir vairs tikai trīs punkti), bet "Liepājai" pirms šīs kārtas trešā vieta, kamēr "Jelgavai" tikai par punktu mazāk (un spēle rezervē) - kā zināms, medaļas un Eiropas līgas ceļazīme pienākas labāko trijniekam. Arī vicelīdere "Ventspils" bija tikai sešus punktus priekšā "Liepājai".

Sastāvi
"Liepājai" diskvalifikāciju dēļ šodien nevarēja palīdzēt Oskars Kļava un Marko Brtans, un attiecīgi Viktors Dobrecovs veica divas izmaiņas pamatsastāvā, pārējos deviņus vīrus kopš sestdienas mača ar "Spartaku" (0:0) paturot ierindā. Pie teikšanas no pirmās minūtes tika Kristians Torress (argentīnietis pamatsastāvā pēdējo reizi bija pirms pusotra mēneša - 8. augustā Jelgavā) un Krišs Kārkliņš. Lielākas izmaiņas veica Pols Ašvorts - kaut gan "Ventspils" iepriekšējo maču uzvarēja (1:0 pret "Riga"), tika veiktas uzreiz četras rokādes. Pamatsastāvā iekļuva Andrejs Pavlovs, Vitālijs Rečickis, Ritvars Rugins un Eduards Tīdenbergs, kamēr rezervē palika Maksims Uvarenko, Alans Siņeļņikovs, Jurijs Žigajevs un Abdullāhi Alfa.

Pirmais puslaiks
Jau trešajā minūtē "Liepāja" varēja gūt vārtus - pēc stūra sitiena izspēles Deniss Ivanovs pie tuvā staba apsteidza Ģirtu Karlsonu un ar galvu raidīja bumbu vārtu tīklā no ārpuses. Tomēr pēcāk iniciatīvu pārņēma "Ventspils", kas visai daudz uzbruka un 14. minūtē nopietni apdraudēja vārtus - Pāvels Doroševs lēcienā bumbu atvairīja. Lietus apgrūtināja saspēli un bojāja mača skatāmību, ja runājam par momentiem, toties netrūka daudz bezkompromisa divcīņu un pašatdeves.

Joprojām "Ventspils" izskatījās labāk un 42. minūtē tikai brīnums uzvārdā Kārkliņš glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma - Ašvorta komanda izspēlēja kombināciju līdz netraucētam apdraudējumam no vārtu priekšas, Aleksejs Aleksejevs sita, pēc raidījuma atvairīšanas bumba palēcās augšā un praktiski tukšos vārtos ar galvu sita Ritvars Rugins, tomēr no vārtu līnijas izsita pēdējā brīdī atsteigušais Kārkliņš.

Otrais puslaiks
Joprojām vairāk ar bumbu spēlēja "Ventspils", toties liepājniekiem vairāk vai mazāk izdevās sakārtot pretuzbrukumu spēli un reizi pa reizei Dobrecova padotie veidoja daudzsološas un ātras atbildes. Tomēr bīstamāko momentu atkal radīja "Ventspils" un atkal brīnumainā kārtā neguva vārtus. 67. minūtē uz maiņu nākušais Siņeļņikovs centrēja, Ģirts Karlsons sita ar galvu, bumba atlēca pie Aleksejeva, kurš no dažiem metriem aizšāva garām...

Arī "Liepāja" nevēlējās samierināties ar neizšķirtu, un, kaut arī slapjā laukuma dēļ konstruktīvu kombināciju nebija daudz, uzbrukumi bija abpusēji - visbiežāk gan tie notika standartsituāciju veidolā. Uzvara no turnīra viedokļa vairāk bija nepieciešama "Ventspilij", taču vārti tā arī netika gūti - 0:0. Tādējādi "Spartakam" pār "Ventspili" ir piecu punktu pārsvars, plus sestdien mačs Daugavpilī pret pastarīti. Savukārt "Liepāja" pēc šīs kārtas beigām atkal var izslīdēt no labāko trijnieka, jo "Jelgavai" ir tikai par diviem punktiem mazāk un svētdien spēle savā laukumā pret "Riga".

"SynotTip" futbola Virslīga, 22. kārta

"Liepāja" - "Ventspils" 0:0
Brīdinājumi: Gorkšs, Ivanovs - Postņikovs.
"Liepāja": Doroševs, Ivanovs, Gorkšs, Kluks, Kārkliņš, Strumija, Torress (Gucs 75'), Tomičs, Mickevičs (Kurtišs 71'), Afanasjevs, Grebis.
"Ventspils": Pavlovs, Boranijaševičs, Postņikovs, Koļesovs, Žuļevs, Pauļus, Rečickis, Rugins (Žigajevs 81'), Tīdenbergs (Siņeļņikovs 64'), Aleksejevs, Karlsons.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs.