Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Latvietis spēkosies Arnolda Švarcenegera turnīrā

© Scanpix

No 23. līdz 25.septembrim Spānijā Barselonā notiek Arnolda Švarcenegera turnīrs "Arnold Classic Europe". Latviju spēka trīscīņas sacensībās pārstāvēs Aizkraukles Sporta centra atlēts Aleksandrs Grigorjevs.

A. Grigorjevs sacentīsies ekipētajās spēka trīscīņas sacensībās svara kategorijā līdz 120 kg vīru grupā. Sportista starts būs 25. septembrī plkst.13.30. Sacensību tiešraide būs pieejama: http://goodlift.info/live1/onlineside.html

Šogad paliek 15 gadi kopš A. Grigorjevs nodarbojas ar pauerliftingu. Labākais sacensību rezultāts pietupienā 420 kg, svaru stieņa spiešanā guļus 300 kg un svaru stieņa vilkmē no zemes 330 kg. A. Grigorjevs ir piedalījies Pasaules un Eiropas čempionātos, un sacensībās Igaunijā, Lietuvā, Lielbritānijā. Sportists 2005. gadā izcīnīja 3.vietu Eiropas Junioru čempionātā spēka trīscīņā, 2009.gadā ierindojās 4.vietā Eiropas vīru čempionātā spēka trīscīnā. A. Grigorjevs ir izcīnījis absolūti spēcīgākā sportista godu vairākos čempionātos. Sportistam pieder arī vairāki Latvijas rekordi līdz 2010. gadam, kas šobrīd ir iesaldēti, svara kategoriju izmaiņu dēļ.

Tradicionāli "Arnold Classic Europe" turnīrs tika rīkots Madridē, taču šogad tas ir pārcēlies uz Barselonu. Tiek plānots, ka šogad turnīrs pulcēs vairāk nekā 1 200 dažādu sporta veida pārstāvjus no visas pasaules. Līdzās spēka vīru sacensībām, armrestlingam, bodibildingam, sacensībām ielu vingrošanā, pauerliftingā, svarcelšanā, karsējmeiteņu sacensībām, zumbas treniņiem un daudzām citām sporta aktivitātēm notiks arī "Arnold Classic Europe EXPO" izstāde ar jaunumiem sporta uzturā, inventārā, apģērbā. Šajā turnīrā būs iespēja satikt pašu Arnoldu Švarcenegeru.