Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" saspringtā mačā zaudē Austrumu līderei

© Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālajā hokeja līgā sīvu zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo", piekāpjoties Austrumu konferences līderei Omskas "Avangard" ar 1:2. Vienīgie vārti "Dinamo" sastāvā Koltona Gilīsa rēķinā.

Divas dienas pēc savas pirmās sezonas uzvaras pamatlaikā Rīgas „Dinamo” vārtu drošība atkal bija uzticēta Jānim Kalniņam, KHL debitantam. Salīdzinājumā ar pagājušo spēli, izmaiņas netika ieviestas arī pārējā sastāvā, kamēr Omskas „Avangard” viesos ieradās ar Austrumu konferences līderes godu.

Spēles sākumā „Dinamo” uzbruka nedaudz biežāk un spēlēja pārliecinoši, izturot arī Pjotra Ščastļivija sarūpēto mazākumu. Rezultāts netika atklāts līdz pat 25. minūtei, kad „Dinamo” par kvalitatīvo hokeju tika atalgota ar vārtu guvumu. Ripu „Avangard” vārtos nogādāja Koltons Gilīss, kurš precīzi trāpīja vārtu tālajā devītniekā un izcēlies ar sezonas trešo vārtu guvumu.

Taču izvirzīšanās vadībā „Dinamo” vieglas dienas nesarūpēja. Jau pavisam drīz „Avangard” uzbrucējs Maksims Pestuško pretuzbrukumā pārspēja Kalniņu ar metienu bez ripas apturēšanas, bet 32. minūtē omskieši jau izvirzījās vadībā, kad Andrejs Kuteikins uzreiz pēc partnera uzvaras iemetienā raidīja ripu vārtos no zilās līnijas.

Perioda turpinājumā „Dinamo” tika pie diviem vairākumiem un turpināja sarūpēt spiedienu pasaules čempionātā Čehijas izlasi pārstāvējušā Dominika Furha vārtiem. Taču trešā perioda sākumā nācās glābties jau pašiem, kad pēc Aleksandra Jerofejeva un Kaspara Saulieša noraidījumiem „Dinamo” uz 1:36 minūti palika divu vīru mazākumā, kas gan tika izturēts.

Sezonas sākumā "Dinamo" trešo periodu bija aizvadījusi ļoti nesekmīgi, taču šoreiz rādīja labu sniegumu un nemitīgi uzbruka Furha vārtiem, vairākkārt piespiežot viņu rādīt iespaidīgu individuālo meistarību. Mača izskaņā "Dinamo" arī tika pie diviem vairākumiem un izvērsa iespaidīgu spiedienu, taču pārvērst to vārtu guvumā tomēr neizdevās, un zaudējums 1:2. Lai arī spēles ziņā "Dinamo" krietni uzlabojusi sniegumu, salīdzinot ar sezonas sākumu, par šodienas spēli turnīra tabulā tik un tā netika iegūts ne punkts.