Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Koliņko ar auto aizšķērso tiesnešu mašīnas ceļu un tiek diskvalificēts

© Romāns Kokšarovs, f64

LFF Disciplinārlietu komisija ar četru spēļu diskvalifikāciju un 270 eiro naudas sodu sodījusi Jūrmalas „Spartaka” trenera asistentu un Latvijas izlases veterānu Aleksandru Koliņko, kurš atzīts par vainīgu rupjā uzvedībā stadiona teritorijā un arī ārpus tās.

„Iepazīstoties ar minētās spēles protokolu, inspektora-delegāta ziņojumu, spēles tiesneša asistenta iesniegumu, kā arī uzklausot Aleksandru Koliņko un "Spartaka" Jūrmala direktoru Spartaku Melkumjanu, DK konstatēja, ka pēc minētās spēles Koliņko stadiona teritorijā uzvedās agresīvi un rupji apvainoja tiesnešu brigādi. Ārpus stadiona Koliņko turpināja agresīvo uzvedību, aizšķērsojot ar savu automašīnu ceļu tiesnešu automašīnai, tādā veidā veicinot tās apstāšanos, kam sekoja rupju apvainojumu izteikšana spēles tiesneša asistenta virzienā,” šāds ir DK paskaidrojums par Aleksandram Koliņko piespriesto sodu.

Koliņko nevarēs atrasties Virslīgas līdervienības „Spartaka” tehniskajā zonā četrās nākamajās spēlēs, turklāt būs jāsamaksā soda nauda 270 eiro apmērā. Tas gan nav vienīgais sods, kas piemērots „Spartaka” pārstāvjiem - 70 eiro naudas sods galvenajam trenerim Oļegam Kubarevam„par neētiskiem izteicieniem vērstiem pret tiesnešu brigādi”pēc spēles pret „Liepāju”, savukārt komandai kopumā uzlikts vēl 100 eiro sods par drošības darbinieku paviršu darbību. Tāpat arī „Spartaks” saņēmis brīdinājumu par kļūdainu spēles protokola aizpildīšanu (Ričards Korzāns spēlēja ar 25. numuru, bet protokolā bija norādīts 28.).

Koliņko līdz ar to nevarēs atrasties kopā ar komandu spēlēs pret „Daugavpili”, „Ventspili”, „Jelgavu” un „Mettu/LU”. Jāpiezīmē, ka 41 gadu vecais Koliņko, kurš ir ilggadējs Latvijas izlases vārtsargs, šosezon iekļauts „Spartaka” sastāvā arī kā futbolists, taču nevienu spēli Virslīgā šosezon nav aizvadījis.

Par dzelteno kartīšu ierobežojuma pārsniegšanu vienas spēles diskvalifikāciju tikmēr izpelnījušies jelgavnieki Boriss Bogdaškins un Gļebs Kļuškins, kā arī „Liepājas” pārstāvji Oskars Kļava un Marko Brtans. „Jelgavai” nākamā spēle paredzēta par „Riga”, kamēr „Liepāju” nedēļas nogalē sagaida Kurzemes derbijs pret „Ventspili”.

Savukārt soda naudas piespriestas futbola skolas „Metta” komandām. „Metta/LU” būs spiesta nomaksāt 70eiro lielu sodu par līdzjutēju pirotehnikas izmantošanu spēlē pret „Daugavpili”, kamēr „Metta” dublieru komanda izpelnījusies 140 eiro sodu par piecu vai vairāk brīdinājumu saņemšanu vienā spēlē.