Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Volejbola izlase pieveic arī Izraēlu un izcīna otro vietu

© f64

Eiropas čempionāta atlases cikla otrās kārtas pirmajā aplī otrajā vietā ierindojās Latvijas volejbola izlase, kas noslēdzošajā mačā četros setos pieveica Izraēlu - 25:18, 20:25, 25:20 un 25:19.

Latvijas valstsvienība sāka pārliecinoši, pirmo deviņu izspēļu laikā iekrājot piecu punktu pārsvaru. Lai gan Izraēlas volejbolisti pirmā seta turpinājumā prata pietuvoties līdz minimumam, mūsējie uzvarēja nākamos trīs punktus pēc kārtas un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru ar 25:18.

Tomēr otrajā setā vairs tik gludi negāja. Ievadā komandas apmainījās labām darbībām uzbrukumā, vadībā atrodoties te vienai, te otrai komandai. Taču seta vidū Izraēla veica izrāvienu, arī iegūstot piecu punktu handikapu, un tas tika noturēts līdz pat galam - 25:20.

Zaudējuši otro setu, latvieši nonāca iedzinējos arī trešajā, ilgu laiku atrodoties divus punktus aiz pretiniekiem. Tomēr sekoja lūzums, uzvarot trīs izspēlēs pēc kārtas un izvirzoties vadībā. Lai gan sāncenši prata panākt neizšķirtu, mūsējie saņēmās īstajā brīdī, uzreiz uzvarot četrus punktus pēc kārtas un trešā seta noslēgumā ņemot virsroku ar 25:20.

Arī ceturtajā setā, kas kļuva par noslēdzošo, Latvijas izlase izrāvienu izdarīja vidū, kad ieguva četru punktu handikapu. Lai gan pretinieki pietuvojās, mūsējie galotnē bija daudz aukstasinīgāki - uzvarēts četrās no pēdējām piecām izspēlēm un uzvarēts ar 25:19. Mačā kopumā Latvijas valstsvienība ņēma virsroku ar 3-1.

Latvijas izlasē rezultatīvākais atkal bija Hermans Egleskalns. Iepriekšējos divos mačos kopā viņš savāca 28 punktus, bet šodien Egleskalna kontā 23 punkti. Desmit punktus guva Ruslans Sorokins, Romāns Saušs un Toms Švāns, kura kontā četras neatvairāmās serves.

Otrais aplis notiks no 22. līdz 25. septembrim Horvātijas pilsētā Roviņā. Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies grupas labākā komanda, bet otrās vietas īpašniece piedalīsies izslēgšanas mačos. Mūsējie Eiropas čempionātā vienīgo reizi piedalījušies 1995. gadā, kad ierindojās 11. vietā.